Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022
24.5 C
Pýrgos

Μακρίσια-Σώστι: Προχωράει και ο Κένταυρος σε έφεση-Την Τετάρτη όρισε συζήτηση η Επιτροπή

spot_img

Την ερχόμενη Τετάρτη όρισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να συζητηθεί η έφεση του ΑΟ Μακρισίων. Μια απόφαση η οποία έχει προκαλέσει απορία σε νομικούς κύκλους, για την τόσο εσπευσμένη απόφαση, καθώς μέχρι την Τετάρτη, διατηρεί και ο Κένταυρος Σωστίου το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ηλείας, κάτι το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κάνει.

 

Κάποια εξειδικευμένα νομικά ζητήματα αναδύονται μέσα από αυτή την υπόθεση ανάμεσα σε Μακρίσια και Κένταυρο Σωστίου, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό και πώς να είναι, αφού μιλάμε για πολύ περίπλοκα νομικά. Όπως για παράδειγμα, ότι για να μπορέσει να αποκομίσει κάτι καλύτερο από την τωρινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ ο Κένταυρος Σωστίου, οφείλει και αυτός μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Σε διαφορετική περίπτωση, αν και εφόσον δεν ασκήσει έφεση, το καλύτερο το οποίο μπορεί να προσδοκά, είναι να διατηρηθεί η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ, δηλαδή να συνεχιστεί το παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο και χωρίς θεατές. Πάντα με βάση νομικούς κύκλους, θεωρείται αδιανόητο να ορίζεται το παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες, την ίδια μέρα την οποία θα συζητείται στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η εξαφάνιση της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Με άλλα λόγια, να διαμορφωθεί ένα αποτέλεσμα εντός του αγωνιστικού χώρου, το οποίο λίγη ώρα μετά, δεν θα έχει καμία ισχύ, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων μπορεί να βγάλει μια διαφορετική απόφαση και να κατακυρώνει το παιχνίδι υπέρ μιας άλλης ομάδας.

Πάντα με βάση νομικούς κύκλους, η απόφαση της ΕΠΣΗ να ορίσει αυτό το παιχνίδι, προτού εκπνεύσει η προθεσμία άσκησης έφεσης, είναι αντικανονική, μπορεί να επισύρει έως και προσφυγή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για αντικανονικό ορισμό.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα και με βάση τα νεότερα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι μετά τον ΑΟ Μακρισίων, ο οποίος προσέβαλλε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ηλείας, είναι υποχρεωμένος και ο Κένταυρος Σωστίου να προσβάλλει αυτή την απόφαση και να προχωρήσει και αυτός σε άσκηση έφεσης, καταθέτοντας τα δικά του επιχειρήματα και ζητώντας να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα