ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μανιατάκος: «Δεν υπήρξε η αμοιβαία εμπιστοσύνη να συνεχίσω -Δεν βάζω άλλα λεφτά»


Ο Δημήτρης Μανιατάκος στην ανάπαυλα του χθεσινού ματς, συνομιλεί με τον Βασίλη Λυρή.

Όπως πάντα, το ilia.news, στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, ακόμα και εκτός Ηλείας, σε ομάδες και πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και σχετίζονται άμεσα με τις ηλειακές ομάδες. Πριν λίγες μέρες είχαμε τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Καλαμάτας, σήμερα έχουμε τον αποχωρήσαντα πρόεδρο του πρωτοπόρου Αστέρα Βλαχιώτη, τον Δημήτρη Μανιατάκο, τον άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι δηλώσεις του αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Η είδηση που βγαίνει είναι ότι ο αναμορφωτής του Αστέρα Βλαχιώτη, ο Δημήτρης Μανιατάκος, ο αποκαλούμενος και «Ταρζάν» στον ποδοσφαιρικό χώρο, παύει να είναι πρόεδρος και παύει να βάζει άλλα λεφτά. Ο ίδιος, αποδίδει αυτή του την αποχώρηση σε έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα σε αυτόν και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου.

Ας δούμε αναλυτικά αυτά που μας είπε:

-κ. πρόεδρε, ποια είναι η επόμενη μέρα στον Αστέρα Βλαχιώτη. Αυτό είναι που θέλει να μάθει όλος ο φίλαθλος κόσμος πρώτα…

«Την Τετάρτη έχουμε Γενική Συνέλευση. Στις 6μ.μ. για ανάδειξη νέου Δ.Σ. Φαντάζομαι να αναδειχθεί νέα διοίκηση…».

-Ποια είναι η πρόβλεψή σας;

«Γίνεται προσπάθεια. Πιθανολογώ ότι θα εκλεγεί νέα διοίκηση. Εγώ δεν θα συμμετέχω. Είναι οριστικό και αμετάκλητο. Αυτό οφείλεται σε μια διαφωνία ανάμεσα σε μένα και την επιτροπή. Επήλθε ρήξη».

-Θα συμμετάσχετε οικονομικά;

«Όχι, δεν  θα συμμετέχω οικονομικά».

-Ο Αστέρας Βλαχιώτη έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στον πρώτο γύρο. Πρώτος, με την καλύτερη επίθεση, χωρίς να έχει αγωνιστεί στην έδρα του ούτε ένα παιχνίδι. Ξεκινήσατε με ένα μεγάλο μπάτζετ, με μια ομάδα «χτισμένη» από πέρυσι. Περιμένατε αυτή την πορεία;

«Φυσικά την περίμενα. Ξεκινήσαμε πέρυσι και ανεβήκαμε μετά από δεκαετίες σε εθνική κατηγορία. Είχα πει ότι θέλω σε δυο χρόνια να παίζουμε στη Φούτμπολ Λιγκ. Ασφαλώς και στόχος μου ήταν η κατάκτηση του τίτλου και η άνοδος. Εγώ το πίστευα. Άλλοι δεν μας πίστευαν. Πήραμε παίκτες οι οποίοι έδεναν με την ομάδα. Δεν κάναμε καμία ηχηρή μεταγραφή. Εκτός από τον Ψιάνο. Όμως ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Μου έλεγαν ότι κάνω μόνος μου τις μεταγραφές. Αν είναι έτσι τότε καλά έκανα, γιατί ο Αστέρας Βλαχιώτη είναι πρώτος».

-Ωστόσο αυτό ισχύει; Κάνατε μόνος σας τις μεταγραφές;

«Όχι. Πάντα στις ομάδες μου, έκανα τις μεταγραφές με τη συνεργασία του προπονητή μας. Το ίδιο έγινε και φέτος. Απορρίψαμε παίκτες λόγω χαρακτήρα. Εργαστήκαμε για να έρθει το αποτέλεσμα. Και πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε. Έχουμε από κάτω την Αμαλιάδα με μεγάλο μπάτζετ, μεγάλες πόλεις όπως η Καλαμάτα και ο Πύργος. Σημαίνει πως ό,τι κάναμε, το κάναμε καλά»

-Για ποιο λόγο όμως άρχισαν τα προβλήματα; Τι ήταν εκείνο που «στράβωσε» στην πορεία;

«Πιστεύαμε ότι ο Βλαχιώτης θα μπορέσει να μαζέψει λεφτά. Είχαμε κάνει ένα προϋπολογισμό. Εγώ θα έβαζα αυτά, οι υπόλοιποι εκείνα. Βγήκαμε εκτός του προϋπολογισμού. Από αυτό που είπαμε, έγινε μόνο το 10%, από την άλλη πλευρά».

-Και μετά τι ακολούθησε;

«Κάναμε την πρώτη Γ.Σ. Είπαμε ότι χρειαζόμαστε 100 χιλιάδες, μετά από 65 μέχρι 80 χιλιάδες. Μετά είπαν ότι μπορούν να μαζευτούν μέχρι 50. Είπα ότι εγώ θα καλύψω αυτό που υπολειπόταν. Μου έστειλαν επιστολή και μου ζήτησαν να δώσω επιταγές. Τους απάντησα. Να δώσω εγώ επιταγές ή εσείς;  Ήταν φανερό πλέον ότι δεν μου είχαν εμπιστοσύνη. Το γιατί δεν τον ξέρω. Αυτός είναι και ο λόγος που φεύγω οριστικά και δεν θα βάλω άλλα χρήματα. Κανονικά εγώ θα έπρεπε να μην έχω εμπιστοσύνη. Εγώ είπα να μαζευτούν τα χρήματα και τα υπόλοιπα να τα δίνω εγώ μετρητά. Δεν ήθελαν»

-Γιατί πιστεύετε ότι έγινε αυτό;

«Πιστεύω ότι αυτό έγινε διότι δεν με ήθελαν άλλο στην ομάδα».

-Κι εσείς όμως, μεσούσης της σεζόν εκδηλώσατε ενδιαφέρον για την Καλαμάτα. Γιατί έγινε αυτό;

«Τους διαβεβαίωσα ότι δεν ενδιαφέρομαι για την Καλαμάτα άλλο πια. Η αλήθεια είναι ότι ενδιαφερόμουν. Και αυτό το έκανα επειδή έβλεπα μια ομάδα με λαό, με ιστορία, να παλεύει να σταθεί στα πόδια της, την ίδια ώρα που στον Βλαχιώτη περίμενα κάποια πράγματα που είχαν ειπωθεί και δεν γίνονταν».

-Τώρα δεν σας ενδιαφέρει η Καλαμάτα;

«Όχι.Είμαι Λάκωνας. Η Καλαμάτα είναι μακριά από… εμάς»

-Η Σπάρτη είναι όμως στη Λακωνία. Ισχύει ότι στο παρελθόν είχατε εκδηλώσει ενδιαφέρον;

«Ισχύει. Με ενδιέφερε. Τώρα όμως δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Προς το παρόν πάντα. Διότι δεν ξέρω τι θα συμβεί αύριο. Προς το παρόν ούτε η Σπάρτη, ούτε η Καλαμάτα με ενδιαφέρουν».

-Πώς βλέπετε την πορεία του Πρωταθλήματος;

«Το ότι φεύγω δεν σημαίνει ότι δεν θέλω το καλό της ομάδας. Θα εξαρτηθεί από εμάς το Πρωτάθλημα. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, αλλά έχουμε καλή ομάδα, καλά παιδιά. Αν η νέα διοίκηση τα καταφέρει, μπορούμε, διότι έχουμε καλή ομάδα και καλά αποδυτήρια. Θα ήθελα τέλος, με την ευκαιρία που μου δόθηκε, να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Πανηλειακού για τη φιλοξενία, για το γεγονός ότι με υποδέχθηκε στη Θύρα των επισήμων, τον φίλο μου τον Μάριο Λαμπρόπουλο και γενικά τον κόσμο στον Πύργο».