Μας άρεσε δεν μας άρεσε,  δεν γινόταν ο Κόροιβος να πάρει τη Wild Card!

spot_img

Προτεινόμενα

Προσποιούμενος τον λογιστή του πήρε 6.000€

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας Κυλλήνης σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη. Ειδικότερα, άγνωστος δράστης, επικοινώνησε...

Εντυπωσιακό ακούγεται αυτό το 5-0 της Επιτροπής για τη wild card, υπέρ του Ερμή Αγιάς και σε βάρος του Κοροίβου, μια απόφαση η οποία φέρνει την ομάδα της Λάρισας στη Basket League και αφήνει τον Κόροιβο στην Α2. Φυσικά δεν μας αρέσει εμάς, ως Ηλείους, η εξέλιξη αυτή. Όσο όμως και να μην μας αρέσει, είναι η πραγματικότητα, την οποία πρέπει να δούμε κατάφατσα και να αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει.

Με ρεαλισμό, με σκεπτικισμό, με παραδοχή ότι δεν ήταν δυνατόν ο Κόροιβος να πάρει αυτή τη θέση από μια ομάδα η οποία είχε όλα τα αβαντάζ με το μέρος της, έστω και αν θεωρητικά, με βάση τη σύσταση της Επιτροπής και τα πρόσωπα που την αποτελούσαν, ο Κόροιβος θα μπορούσε να επικρατήσει. Και λέμε πρόσωπα, αναφερόμενοι σε ανθρώπους οι οποίοι σχετίζονταν με τον Κόροιβο, όπως ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΗ Παναγιώτης Τσαγκρώνης και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, όπως ο Σταύρος Ελληνιάδης, ο οποίος εργάστηκε στον Κόροιβο ως τεχνικός διευθυντής, όπως ο εκπρόσωπος του γειτονικού Προμηθέα Χρήστος Μήλας. Δεν μπορούσε λοιπόν ο Κόροιβος να πάρει τη 14η θέση της Basket League, επειδή η Επιτροπή διαπίστωσε από πρώτο χέρι, ότι υπήρξε μια ομάδα όπως ο Ερμής Αγιάς, η οποία έπεισε με τον φάκελο που κατέθεσε. Έπεισε για τις οικονομικές της δυνατότητες και προοπτικές. Με πρόεδρο τον επιχειρηματία Θοδωρή Ριζούλη, με μια αγορά όπως αυτή της Λάρισας, απευθυνόμενη σε 300.000 κόσμο. Με μια ΚΑΕ την οποία ξεκίνησαν να συστήνουν, με εγγυήσεις για χρήματα και τις πηγές τους, με εντυπωσιακές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι πριν καν ανακοινωθεί η απόφαση της Επιτροπής. Ένα βιώσιμο σχέδιο, ένας φάκελος από τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έλλειπε μόνο ένα χαρτί, ο προϋπολογισμός, ένα τυπικό θέμα το οποίο και διευθετήθηκε. Ένας προϋπολογισμός ο οποίος ανάλογα και με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της νέας ΚΑΕ, θα καθορίσει και το ύψος του. Αυτά συνοπτικά.

Από την άλλη πλευρά ο Κόροιβος, δεν είχε κανένα ατού να αντιπαρατάξει. Μια ΚΑΕ η οποία μόλις πριν λίγους μήνες είδε να εκπίπτει η εγγυητική της επιταγή για οφειλές, χωρίς κάποιον μεγάλο επενδυτή άμεσα χειροπιαστό, αλλά με «προοπτικές» επενδύσεων. Ο Κόροιβος έκανε λόγο για εταιρεία του εξωτερικού, η οποία θα προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση στην Ηλεία και κατ΄επέκταση και στον Κόροιβο. Χωρίς κανείς να αμφισβητεί την επένδυση, τη δυναμική ή το κύρος της συγκεκριμένης εταιρείας, δεν μπορεί ακόμα πριν καλά-καλά εμφανιστεί και παρουσιαστεί στην Ηλεία, να λάβει η Επιτροπή διαβεβαιώσεις για το πλάνο. Δεν ξεκαθαρίστηκε δηλαδή αν η συγκεκριμένη εταιρεία θα αναλάμβανε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών ή το μάνατζμεντ, αν θα αναλάμβανε την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΚΑΕ ή απλά θα είχε μια εκπροσώπηση με δυο μέλη από τα πέντε.

Η ηλειακή ομάδα, με τα όσα είπε ο Σάκης Κάτζος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Πύργου, είχε απλά προσκομίσει ένα έγγραφο από τη συγκεκριμένη επενδυτική εταιρία, το οποίο έλεγε πως θα ενισχύσει τον Κόροιβο οικονομικά. Όλα αυτά, χωρίς να έχει κάνει πρόταση αγοράς, αλλά και χωρίς να ξεκαθαρίζεται μια βασική λεπτομέρεια, αν θα έχει δύο (απλή εκπροσώπηση), ή τρεις (δηλαδή την πλειοψηφία), στο πενταμελές Δ.Σ. της ΚΑΕ, η οποία ακόμα την ώρα που κατατέθηκε ο φάκελος δεν είχε πλαισιωθεί από νέα μέλη (αν και η ΚΑΕ Κόροιβος είναι εν ενεργεία και όχι υπό σύσταση όπως ο Ερμής Αγιάς).

Επίσης, στα άλλα στοιχεία τα οποία έγειραν την απόφαση της Επιτροπής υπέρ του Ερμή Αγιάς, ήταν η βαθμολογική θέση των ομάδων. Για να προωθήσει η Επιτροπή μια ομάδα η οποία τερμάτισε πιο κάτω στη βαθμολογία, θα πρέπει τα στοιχεία να είναι συντριπτικά υπέρ της έναντι της άλλης ομάδας. Και εδώ όχι απλά δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά συνέβαινε το αντίθετο. Δηλαδή ο φάκελος του Ερμή Αγιάς να υπερτερεί έναντι του Κοροίβου. Σε αυτά να συνυπολογίσουμε και το γεγονός (αυτό που επίσημα δεν θα ομολογήσει κανείς), ότι η Ηλεία είναι μια περιοχή η οποία δεν διαθέτει αεροδρόμιο, δεν διαθέτει τον καλύτερο δρόμο-πρόσβαση και το ταξίδι από την Πάτρα προς την Αμαλιάδα είναι μια ατελείωτη περιπέτεια για τις ομάδες και τις αποστολές. Έτσι ώστε να αντιληφθεί κανείς γιατί κανείς από τις άλλες 13 ομάδες δεν θα επιθυμούσε ένα ταξίδι στην Αμαλιάδα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα