ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

“Μας δίνετε το αυτονόητο και μας υπεξαιρείτε το αναγκαίο” 


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

“Είχα την αίσθηση ότι προσήλθα σε αναπτυξιακό συνέδριο. 

Δυστυχώς, για λόγους που δεν γνωρίζω, με την τοποθέτησή σας κύριε Υπουργέ αισθάνομαι ότι, με καλέσατε εδώ αγνοώντας τις αντιαναπτυξιακές επιπτώσεις των προθέσεών σας για το νομό Ηλείας.

Θα έπρεπε να σας έχουν πληροφορήσει ότι στην Ηλεία παράγεται ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα του αγροτικού ΑΕΠ της χώρας και εσείς έρχεστε μας πείτε ότι, αποφασίσατε να καταργήσετε τη μοναδική δομή Αγροτικής Εκπαίδευσης, στην οποία στηρίζουμε τις μονές ελπίδες μας για οικονομική ανάκαμψη και εκσυγχρονισμό του αγροτικού μας δυναμικού.

Δεν με ενδιαφέρει εάν ιδρύετε Ανώτατη Σχολή πολιτισμού, γιατί αυτό όφειλε να το έχει πράξει η Πολιτεία εδώ και δεκαετίες στην Ολυμπιακή γη.  Μας δίνετε το αυτονόητο και μας  υπεξαιρείτε το αναγκαίο.

Αυτή η απόφαση δεν είναι αποδεκτή και σας δηλώνω εδώ, γιατί με αυτή την κυβέρνηση έχω μάθει να μιλώ με ευθύτητα, ότι δεν θα διστάσω να μεταφέρω την αντίδρασή μο, από αυτή την αίθουσα στους δρόμους και τις πλατείες της Αμαλιάδας και του Ηλειακού κάμπου.

Σας καλώ όχι μόνο να ανακαλέσετε, αλλά και να είστε καχύποπτος πια απέναντι σε αυτούς που το σκέφτηκαν και σας το εισηγήθηκαν.

Θα παρακολουθούμε πλέον με προσοχή το θέμα και εφόσον δεν ανακαλέσετε, είμαι υποχρεωμένος να θέσω το ζήτημα σε διυπουργικό και πρωθυπουργικό επίπεδο.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να υπηρετεί την πραγματική παραγωγική διαδικασία και όχι να συνεχίζουμε την παθογένεια του παρελθόντος, δηλαδή πρώτα να ιδρύουμε τη σχολή και μετά να επινοούμε το αναπτυξιακό της περιβάλλον.

Ακόμα και αν επιμένετε -και καλώς κάνετε- στην ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στη Δυτική Ελλάδα, τότε αυτή έχει μία και μόνο πιθανή έδρα και αυτή λέγεται Ηλειακός κάμπος.

Έχετε την ευκαιρία εσείς και η κυβέρνηση να προχωρήσετε με ή χωρίς τον Ηλειακό Κάμπο στο πλευρό σας.”