ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μείωση φόρου εισοδήματος για δωρητές Αθλητικών Σωματείων


Μείωση φόρου εισοδήματος για πρόσωπα που προβαίνουν σε δωρεές ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων, προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε ο Υφ. Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η μείωση του ποσού του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20% του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από συνεργασία του Υπ. Οικονομικών  Χρήστου Σταϊκούρα με τον Υφ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Υφ. Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύει κατ’ αυτό τον τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή του και δημιουργώντας επιπλέον κίνητρα χρηματοδότησής του από τον ιδιωτικό τομέα. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την πρόσφατη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια που συνάπτουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (ΑΑΕ), υλοποιείται η πρώτη φάση στήριξης, με μέτρα τέτοιου είδους, προς το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού. Αυτό επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠ.ΟΙΚ