Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στον Πύργο: «Η Μακεδονία είναι , ήταν και θα παραμείνει Ελληνική» (φώτο+βίντεο)

Το μήνυμα «η Μακεδονία είναι , ήταν και θα παραμείνει Ελληνική», διατρανώθηκε στη διάρκεια του συλλαλητηρίου που έγινε σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία ΟΤΕ Πύργου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων αλλά και επισκεπτών, από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Το συλλαλητήριο συνοδεύτηκε από συνθήματα, πανό, βεγγαλικά αλλά και τραγούδια, που έδωσαν ξεχωριστό παλμό στην επιτυχημένη διοργάνωση για τη Μακεδονία και τη διεκδίκηση του ονόματος από τα Σκόπια.

Αυστηρή κριτική από τους ομιλητές υπήρξε στο πρόσωπο πολιτικών και άλλων φορέων, για τους  οποίους  όπως τονίστηκε «δεν θα τους επιτρέψουμε με μειωμένο ως ανύπαρκτο το πατριωτικό φρόνημα, που καβάλησαν με χιλιάδες ψέματα την εξουσία, να μας οδηγήσουν  σε καινούργια εθνική καταστροφή».

Βασικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτριος Καμπόσος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε στη διάρκεια της εντυπωσιακής πραγματικά ομιλίας του!

 «Η υπέρτατη αξία και ιδέα, εδώ που κάθε τέσσερα χρόνια συνενώνονται οι Έλληνες, στέλνει το μήνυμα ότι  μην μας μετράτε πόσοι είμαστε , ελάτε να μας πείτε αν λέμε αλήθεια η ψέματα, κάντε δημοψήφισμα να δείτε πόσοι είμαστε. Συνεχίζουμε το αγώνα  παντού. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα λοιπόν» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών.

Από την πλευρά εξάλλου ο λογοτέχνης κ. Γιώργης Τάκη Δόξας, επεσήμανε ότι μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα …τρίτωσε το κακό όσον αφορά τα συλλαλητήρια, συμπληρώνοντας ότι η συγκέντρωση αποτελεί την αφετηρία προκειμένου να γίνει ατομικός αγώνας για να πάει η χώρα μας μπροστά.

Χαιρετισμοί έγιναν επίσης , από τον Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο ο οποίος ανάγνωσε μήνυμα του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, το μέλος της οργανωτικής επιτροπής Χάρη Μιχαλακόπουλο, και συγχρόνως αναγνώστηκε  χαιρετισμός του Ηλείου μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου ο οποίος υπογράμμισε πως «ο λαός στέλνει το μεγαλειώδες μήνυμα αυστηρό μέσα και έξω από τη χώρα ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι για πάντα Ελληνική».

Συντονιστής του συλλαλητηρίου που έγινε συμβολικά μπροστά από το άγαλμα του ήρωα της Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Κουρκούτας.

Στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος 52 σύλλογοι, σωματεία και μαζικοί φορείς, οι οποίοι αναγνώστηκαν στη διάρκεια των ομιλιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.