Μειώθηκαν στο ελάχιστο τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας στην περιοχή του Πύργου- Τεράστιες οι ανάγκες των κατοίκων για καυσόξυλα

spot_img

Προτεινόμενα

Στο ελάχιστο έχουν περιοριστεί  μέχρι στιγμής στην ευρύτερη περιοχή Πύργου τα κρούσματα παράνομης υλοτομίας,  που τα προηγούμενα χρόνια παρουσίαζαν σημαντική συχνότητα τη συγκεκριμένη εποχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Ilia.news” το γεγονός αυτό οφείλεται τόσο στους εντατικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όσο και έκδοση αδειών για υλοτομία, κυρίως από  κατοίκους που  καλύπτουν τις ανάγκες των νοικοκυριών τους.

Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν εφησυχάζει τις δασικές υπηρεσίες, που συνεχίζουν τις περιπολίες τους  επί το πλείστον  σε δασικές εκτάσεις που στο παρελθόν υπήρξαν πολλαπλά κρούσματα οργανωμένης λαθροϋλοτομίας (λ.χ. δρυοδάσος Φολόης).

Από την άλλη πλευρά εξάλλου η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την συνεχή αύξηση των μέσων θέρμανσης (πετρέλαιο, ηλεκτρικό, καύσιμες ύλες κλπ.), οδηγούν πολλούς κατοίκους στη λύση των καυσόξυλων, που  σε αρκετές περιπτώσεις προέρχονται από το κλάδεμα των ελιών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα