14.7 C
Pýrgos
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Μετά τις μηνύσεις «περνάνε» σε Τραμπουκισμούς

spot_img

Με ένα πρωτόγνωρο επεισόδιο για τα δεδομένα της Αμαλιάδας, ήρθε αντιμέτωπο το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ», όταν ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, συνοδεία του Δημοτικού του Συμβούλου Βαγγέλη Χριστοφόρου, εισέβαλε μαινόμενος στην αίθουσα της συνεδρίασης.

Ο λόγος της ανοίκειας επίθεσης στα μέλη του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» ήταν η επιθυμία του σώματος να σεβαστεί το νόμο και να αρνηθεί στον κύριο Λυμπέρη προεκλογική «φιέστα» στο κλειστό του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας, πριν την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου που έχει οριστεί στις 26 Μαρτίου.

Μάλιστα, η εν λόγω αίτηση από την παράταξη Λυμπέρη έγινε στο ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» αργά το μεσημέρι της Παρασκευής λίγο πριν κλείσουν τα γραφεία (!!) διά χειρός του δημοτικού συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. Γεώργιου Παρασκευόπουλου, την ώρα που η πρόσκληση για τη συνεδρίαση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είχε ανακοινωθεί δημοσίως από την περασμένη Δευτέρα.

Άρα, αίτηση που κατατέθηκε μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί το πρόβλημα και το στημένο επεισόδιο!

Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος έδειξε το δημοκρατικό του ήθος, έθεσε το θέμα υπ’ όψιν του σώματος προ ημερησίας για συζήτηση και ζήτησε την ψηφοφορία του, θέτοντας σε γνώση του Διοικητικού Συμβουλίου το νόμο, ο οποίος αναφέρει πως για τους δημόσιους χώρους και τις ομιλίες σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες απαιτείται η συναίνεση διαπαραταξιακής επιτροπής που δημιουργείται κατά την προεκλογική περίοδο.

Αφού το σώμα κατά πλειοψηφία αποφάσισε να μην δοθεί το κλειστό γυμναστήριο, ξαφνικά στο χώρο της συνεδρίασης εισέβαλε ο πρώην Δήμαρχος με τον γνωστό συνοδό του, χαρακτηρίζοντας ως –άκουσον άκουσον– φασίστες και χουντικούς όσους θέλουν να τηρήσουν το Νόμο.

Μάλλον, ξέχασε πως λίγες ημέρες πριν χαρακτήριζε τον χώρο του Αθλητικού Κέντρου ως επικίνδυνο και ερείπιο, ενώ ήμερα το βλέπει ως στολίδι και θέλει να κάνει εκεί τη «φιέστα» του!

Μάλλον, δεν φοβάται μήπως τραυματιστούν τα μέλη του συνδυασμού του, όπως φοβόταν προ ημερών για τους αθλητές του Αθλητικού Κέντρου και σήμερα το βλέπει κι αυτός ως «στολίδι» και απολύτως ασφαλές!

Μάλλον νομίζει ότι με πρακτικές «καουμπόη» θα μας φοβίσει με τραμπουκισμούς εναντίον μελών της παράταξής μας για το θεαθήναι  και τις εντυπώσεις!

Κύριε Λυμπέρη δεν σας φοβόμαστε, όπως δεν σας φοβηθήκαμε το 2014!

Εκφράζετε το παρελθόν και οι δημότες μας δεν θέλουν την οπισθοδρόμηση!

Αν και παραμένει άγνωστο γιατί δεν σας έφτασε η καταστροφή που προκαλέσατε επί τέσσερις θητείες και για δικούς σας λόγους ζητάτε μία νέα θητεία (!), οφείλουμε να σας θυμίσουμε ότι διαφέρουμε σε κάτι πολύ σημαντικό.

Εσείς πολιτευτήκατε παραβαίνοντας κανόνες. Εμείς εκλεχθήκαμε για να τηρούμε τους κανόνες!

Τελικά, το σλόγκαν της κοινωνίας «Λυμπέρης ήταν και πέρασε» δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Περιμένουμε μία ειλικρινή συγγνώμη από  εσάς και την παράταξή σας, αφού πρώτα δείτε κι εσείς τι προβλέπει ο Νόμος.

Οι μέρες σας στα κοινά πέρασαν ανεπιστρεπτί!

(φώτο αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα