Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Μετά το νέο Πανεπιστήμιο «πάει» και η Σχολή Μουσειολογίας του Πύργου…

spot_img

Σε μια, άνευ προηγουμένου, αιφνιδιαστική κίνηση προχωρά αύριο – Τετάρτη – η Κοσμητεία του Πανεπιστημίου Πατρών που συνεδριάζει προκειμένου… να αποφασίσει την αλλαγή της έδρας του τμήματος Μουσειολογίας που λειτουργεί στην πόλη του Πύργου…

Την αποκάλυψη αυτού του θλιβερού περιστατικού για την πρωτεύουσα του νομού έκανε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ακαδημαϊκός όμως ελιτισμός, που προφανώς ενδημεί στο «κράτος» των Πατρών, με παράλογες και άστοχες αποφάσεις του εν ονόματι του αυτοδιοίκητου των κρατικών πανεπιστημίων, λίγους μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου, κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να εξαφανίσει ως δια μαγείας και τα δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από την πόλη του Πύργου».

Τις εξελίξεις ανακοίνωσε και στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος μίλησε για εμπαιγμό, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είπε: «Δεν καθυστερούν μόνο το σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, αλλά τώρα θέλουν να μας κόψουν και το δρόμο της γνώσης και έτσι να μας απομονώσουν».

Και μετά από όλα αυτά αναρωτιόμαστε: «Κύριε Γαβρόγλου, κύριε Μπαλαούρα, που είναι η νέα Πανεπιστημιακή Σχολή του Πύργου και το «αναβαθμισμένο» Τμήμα Μουσειολογίας;».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα