ΗΛΕΙΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΙΔΑΣ ΧΙΟΥΜΟΡ

Μετανοείτε χριστιανοί!!!

  • 13
    Shares

Αφού διασκεδάσαμε την Κυριακή με το καρναβάλι της Αμαλιάδας, το οποίο είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία από όλα τα προηγούμενα χρόνια της αναβίωσής του, ας σταθούμε σε ένα γεγονός που μας ενόχλησε, μας προβλημάτισε, αλλά και μας λύπησε.

Σαφώς και όλοι βρισκόμαστε υπό τη σκέπη του Θεού και της θρησκείας μας. Σαφώς και υπάρχει ελευθερία σκέψης, λόγου και διάδοσης των ιδεών, τα οποία σαφώς στηρίζουμε και υποστηρίζουμε. Σε αυτό όμως το τελευταίο, την ελευθερία της διάδοσης των ιδεών… ας σταθούμε λίγο παραπάνω.

Θεωρούμε απαράδεκτο και προσβλητικό το ότι και φέτος, τις ημέρες πριν το καρναβάλι, όλες οι κολώνες και γενικότερα ο πεζόδρομος της Όθωνος – Αμαλιάδας γέμισε με αυτοσχέδια φυλλάδια θρησκοληπτικού και θεοφοβικού περιεχομένου.

Για όσους δεν τα συνάντησαν, τα φυλλάδια αυτά ανέφεραν τα εξής:

«Χριστιανοί!

Το καρναβάλι είναι ειδωλολατρία!

Ο διάβολος μεταμορφώνεται με σκοπό να εξαπατά!

Με βάση την Αγία Γραφή, όποιος ορθόδοξος χριστιανών μασκαρεύεται, αρνείται το άγιον βάπτισμά του και γίνεται ακόλουθος του πονηρού, γι’ αυτό και δεν επιτρέπεται να εκκλησιάζεται και να κοινωνεί, εκτός αν μετανοήσει και εξομολογηθεί…

Καλοί μου συμπολίτες, ορθόδοξοι Έλληνες, φροντίστε τις ψυχές σας, αλλά κυρίως των παιδιών σας!!!

Καλή σας μετάνοια,

Ένας συναμαρτωλός».

 

Δεν διαφωνούμε με το δικαίωμα του συμπολίτη μας (αν είναι συμπολίτης μας γιατί κατά καιρούς έχουμε δει παρόμοια φυλλάδια και σε άλλες πόλεις που διοργανώνουν καρναβάλια) να πιστεύει. Θεωρούμε όμως, ότι το φυλλάδιο αυτό είναι προσπάθεια ΕΠΙΒΟΛΗΣ αυτών που πιστεύει.

Και μια και το ανοίξαμε επιτέλους αυτό το θέμα, ας μας απαντήσει και ο Ιερός Κλήρος της πόλης μας εάν όντως υπάρχουν αυτές οι αναφορές στον λόγο του Ιησού Χριστού και των Ευαγγελιστών μας.


  • 13
    Shares