ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ

Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο το παράλυτο σκυλί που περιφερόταν για καιρό παράλυτο στην Κεραμιδιά Αμαλιάδας (φώτο)

Στο κτηνιατρείο της Παναγιώτας Τσάγκου στα Λεχαινά Ηλείας μεταφέρθηκε το παράλυτο σκυλί το οποίο για καιρό περιφερόταν σε αυτήν την κατάσταση στο χωριό Κεραμιδιά, χωρίς κανείς από τους κατοίκους ουσιαστικά να νοιάζεται για το τι θα απογίνει αν και το έβλεπαν να σέρνεται με διαλυμένα τα πίσω του πόδια.
Για το ζώο έγινε έκκληση και μέσω του www.zoosos.gr χθες και σήμερα η Άρτεμις Δημητροπούλου πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας και έκανε καταγγελία ώστε αν το ζώο έχει ιδιοκτήτη να του απαγγελθούν κατηγορίες και αν όχι τότε να σωθεί με μέριμνα του Δήμου Ήλιδας. Μάλιστα η κα Δημητροπούλου μας εξήγησε ότι μίλησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ο οποίος της εξήγησε ότι σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής το ζώο σε κάποιον ανήκει και δεν είναι αδέσποτο.

Η κα Δημητροπούλου μας εξήγησε ότι περιπολικό πήγε στην Κεραμιδιά και την επιχείρηση έξω από την οποία διαρκώς ζει το ζώο αλλά εκεί ο ιδιοκτήτης τους είπε ότι δεν του ανήκει και ότι απλώς το ταΐζει αποδεικνύοντας τι θεωρούν κάποιοι αρκετό για ένα έμβιο όν…

Κάτοικοι της περιοχής χθες όταν με εντολή του δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, πήγε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επί τόπου για να πιάσει το ζώο, είπαν στους πυροσβέστες ότι το συγκεκριμένο σκυλί δεν είναι αδέσποτο γι’ αυτό και οι άνδρες της Π.Υ. τελικά το άφησαν όπως το βρήκαν. Εντούτοις κανείς από τους κατοίκους, που γνωρίζουν ότι το ζώο δεν είναι αδέσποτο, δεν έχει κάνει καταγγελία στην Αστυνομία.

Το ζώο σήμερα η Άντα Παναγιωτοπούλου, που είναι πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Λεχαινών «Αδέσποτα – Δικαίωμα στην ζωή», με τη βοήθεια του Σωκράτη Βαβίλη και της Μαρίας Λεμποτέση κατάφερε να το πιάσει μετά από πολλές ώρες προσπαθειών. Η κατάσταση του είναι σοβαρή και πιθανότατα μη αναστρέψιμη καθώς τα τραύματα του είναι αρκετών ημερών αλλά οι εξετάσεις θα δείξουν τις ζημιές που έχουν υποστεί τα άκρα του και η σπονδυλική στήλη.

zoosos.gr