Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η διεξαγωγή του 3ου «Δρόμου της Εκεχειρίας» στις  21 και 22 Απριλίου

Στις 21 και 22 Απριλίου 2018 θα διεξαχθεί στην Ηλεία ο τρίτος «Δρόμος της Εκεχειρίας» ο οποίος διοργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με συνδιοργάνωση των Δήμων Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης τον Δήμο Σπάρτης και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Ο «Δρόμος της Εκεχειρίας»  είναι  υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, του  CISM, του ΝΑΤΟ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της ΕΘΝΟΑ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία, την υποστήριξη του ΠΣΑΤ και του Πολεμικού Μουσείου και την τεχνική υποστήριξη του ΑΣΑΕΔ.

Το Σάββατο 21 Απριλίου θα γίνει η τελετή έναρξης στην Αρχαία Ήλιδα και η αφετηρία θα δοθεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στις 5.45 το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων) και ο τερματισμός  θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία (τόπο τέλεσης των Αγώνων) περίπου στις 4.30 το απόγευμα. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 500 δρομείς.

Ο δρόμος δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα βραβευθούν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομή των 49,8 χλμ. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο η διαδρομή -όπως και η εκεχειρία για να φτάσεις στην ειρήνη- αλλά και η ολοκλήρωσή της.

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, θα γίνει η ημερίδα και η Τελετή Έναρξης του Δρόμου της Εκεχειρίας στην Αρχ. Ήλιδα. Μετά την ημερίδα, το μουσικό Συγκρότημα Passepartout θα δώσει συναυλία

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ακολουθούν διάφορες εκτυπώσεις σχετικά με το  «Δρόμο της Εκεχειρίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.