19.9 C
Pýrgos
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Με αναμνήσεις, βραβεύσεις και τη σκέψη στο σύνθημα “Να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο” γιόρτασαν την ”Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης”

  • 17
    Shares
spot_img

Προτεινόμενα

Την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης» γιόρτασαν στην κατάμεστη αίθουσα του γνωστού κέντρου ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ στον Πύργο και οργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, σε μια βραδιά που περιλάμβανε αναφορές στο βαθύτερο νόημα και τα πολλαπλά μηνύματα της ημέρας, αλλά και πολύ χορό και τραγούδι….

Η όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε με το σύνθημα «Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο» από τον Αρχηγό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ. Κώστα Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος και ανέλυσε τα ιδεώδη και τις αξίες της κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα   ” Είναι ένας συμβολικός εορτασμός στον οποίο η ελεύθερη σκέψη ταξιδεύει στον χώρο και τον χρόνο, ξεπερνά φραγμούς και σύνορα, αναλογίζεται την έκταση της Προσκοπικής Κίνησης, χαιρετά και αγκαλιάζει με ανθρωπιά τον Πρόσκοπο μιας άλλης χώρας, μιας άλλης θρησκείας, μιας άλλης φυλής, οι οποίοι υποσχέθηκαν να συνεχίζουν να κάνουν τρόπο ζωής την προσπάθεια για ένα καλύτερο κόσμο και  κατέληξε … .περπατούμε στη ζωή. με ένα σακίδιο γεμάτο εφόδια πνεύματος και ψυχής, εφόδια ζωής. Ζουμε με αρχές, με αξίες, με όνειρα και ελπίδα.”

       Ακολούθως το μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Κώστας Παναγιωτόπουλος ,γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής ,  αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής τονίζοντας ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δίνει σ΄ όλους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ’ όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη θέση τους καλλιεργώντας την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης, της κατανόησης και της αλληλεγγύης, είναι μέρα χαράς, ελπίδας, συντροφικότητας, μνήμης αλλά και αποφάσεων για καινούρια ξεκινήματα, οικοδομώντας ένα καλύτερο «αύριο» για όλους».

        Στο ίδιο πνεύμα ήταν και το μήνυμα που απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δημ.Μαναράκης και της Περφ.Εφόρου κας Ισμύνης Κρεμμύδα.

       Στη συνέχεια,τιμήθηκε ο παλαιός Πρόσκοπος κ.Παύλος Π.Μαλλιόπουλος. Ο Υπαρχηγός κ.Ανδρ.Γιατράς, που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης,αναφέρθηκε στην προσωπικότητά του,στη συνέπεια,την αφοσίωση,τους ακάματους αγώνες του  και την πίστη στις Αρχές της Κίνησης καλώντας τον να συνεχίσει το έργο του.Ο ίδιος καταφανώς συγκινημένος δήλωσε πάντα παρών και έκανε αναδρομή στην πολύχρονη παρουσία του στον Προσκοπισμό και την ευεργετική του επίδραση. Μάλιστα ανακοίνωσε την σύντομη στέγαση της Ένωσης των Παλαιών. Έκλεισε την σύντομη αλλά μεστή μηνυμάτων αναφορά του, με απόσπασμα από το ποίημα που έγραψε ο Τ.Δόξας,ειδικά για τους Προσκόπους,το ”Αιέν Αριστεύειν” Την ειδική πλακέτα απένειμε ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Επίσης τιμήθηκαν οι Ελένη Παπαδοπούλου [.εδημ.ΠΡΩΙΝΗ], Κώστας Αντωνόπουλος[ εφημ.ΠΡΩΤΗΣ]  και Ασημ.Μητρόπουλος[Ηλεκτρ.σελ.ILIAKANEA] , για την προβολή και τη διάδοση του Προσκοπισμού από τους Νικ.Καραχάλιο [Αρχηγό της Ομάδας Προσκόπων Πύργου]Πανό Μπράμο,Αντιπ/ρχη και μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων ,Πανο Δασιό[ μέλος της Ένωσης αντίστοιχα.Επίσης τιμητική διάκριση επιδόθηκε στον βαθμοφόρο Δημ.Βασιλόπουλο,που πρόσφατα ανακηρύχτηκε σε ”Πρόσκοπο Έθνους”  από τον Παναγ.Καλαμπρέζο ,[Υπαρχηγό της Ένωσης ] Οι τιμηθέντες ,αφού ευχαρίστησαν την Ένωση για την τιμή, αναφέρθηκαν στα πολλαπλά οφέλη του Προσκοπισμού τόσο στην νεολαία όσο και στο κοινωνικό σύνολο με την εθελοντική τους δράση

Ευχάριστη και περιεκτική ήταν  η απαγγελία επίκαιρου ποιήματος από τον κ.Κώστα Πέππα[παλαιού προσκόπου]..

Επίσης ο κ.Αγγελος Παναγιωτακόπουλος ,[υπευθ.ασφ.Λιμένος Κατακόλου] επέδωσε το πτυχίο του  από εκπαιδευτική συνάντηση το 1971 στο αεροδρόμιο Τατοΐου,ως Αρχηγός τότε,εισηγούμενος τη δημιουργία Προσκοπικού Μουσείου στον Πύργο,που θα περιλαμβάνει υλικό από την 100ετή δράση των Προσκόπων,ζωντανό μέρος της Ιστορίας του τόπου.  .

Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την εξαιρετική ορχήστρα από φίλους τους  μουσικούς, τους Παύλο Αυγερινόπουλο,πρόεδρο των Χρωμάτων της Ήλιδας(μπουζούκι),Γιώργο Μιχαηλίδη [μπουζούκι] ,Ζερμέν Ραμορανσόν[φυσαρμόνικα],Τάκη Καλαμπρέζο,μέλος της Ένωσης  (κιθάρα),με τη συνοδείατου Παύλου Μαλλιόπουλου,Νικ.Σιάννη[πρόεδρο του ΕΕΣ αλλά και τα μέλη και τους φίλους του προσκοπισμού που παραβρέθηκαν και τραγούδησαν προσκοπικά και άλλα τραγούδια .Έτσι ήταν επόμενο να  δημιουργήσουν  μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη κέφι και χορό,μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες,εκφράζοντας την επιθυμία,η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,να διοργανώνει τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις.

..  Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους (πέραν των προαναφερθέντων)  ήταν ο Δασάρχης κ.Παν.Λάττας ,η εκπρ/πος της ΣΕΤΤΗΛ κα Αννα Κορτέση , ο περιφ/κός σύμβουλος Λάμπης Αριστειδόπουλος,ο πρόεδρος Εμπόρων Κατακόλου κ.Διον.Μπουλούτας  , οι πρώην Περιφερειακοί,Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί κκ Παν.Πλατανιάς,Στάθης Καννής,Βασιλης Παναγόπουλος,Νικ.Θεοδώρου,Γιάννης Αργυρόπουλος, Νικος .Παναγιωτακόπουλος,Αργ.Σαλπέας,Γιάννης Τζαβέλλας[Επιτάλιο],Κυριάκος Γούναρης και Βασ.Ρασούλης[Αμαλιάδα] Νικος Αλεξανδρόπουλος [Ζαχάρω] Γιωργ.Παναγιωτακόπουλος [Α.Ολυμπία]Σπύρος Μπαμπής, Κώστας Σκουλαρίκος,Γιώργος Μπράμος,Αν.Ανδριόλας,Δημ.Τσουκαλάς,Ακρ.Ρέβελου,Ανδρ.Δασκόπουλος,Σάκης Σοφός,Γιωργ.Ηλιόπουλος,Γιωργ.Κλουκίνας,Λεοντιος Χαραλαμπίδης,Αντ.Γιαχαλής,Γ.Πλεμμένος, η πρώην Τοπικός Έφορος Οδηγών κα Τζένη Τσεμπενέκα,οι βαθμοφόροι Νίκος Καραχάλιος,Χριστίνα Νάνου ,Μ.Κακόγιαννου επικεφαλείς πολυπρόσωπης αντιπροσωπείας βαθμοφόρων, η Γραμματέας της ΕΚΣ  Αννα.Χρυσανθακοπούλου με μέλη της Επιτροπής Γονέων  και δεκάδες άλλοι παλαιοί Πρόσκοποι και αρκετοί φίλοι της Κίνησης…

 

  • 17
    Shares
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα