ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με απόλυτη επιτυχία η έκτακτη πρόβα Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 22 Οκτωβρίου, η έκτακτη πρόβα για την τελετή Αφής της Φλόγας στον Ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι ιέρειες ακολουθώντας τους ήχους της μουσικής σύνθεσης του Γιάννη Ψειμάδα, βρέθηκαν στο Ναό της Ήρας και κάτω από τις οδηγίες της Χορογράφου Αρτέμιδας Ιγνατίου, η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου έκανε την επίκληση τον Θεό Απόλλωνα και η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε, ενώ στη συνέχεια οι Ιέρειες μαζί με τους Κούρους κατευθύνθηκαν στην πλαγιά του Αρχαίου Σταδίου, όπου και συνεχίστηκε το τελετουργικό.

Σήμερα θα γίνει η Γενική Πρόβα και θα συμμετέχει και ο πρώτος λαμπαδηδρόμος Απόστολο Αγγελής, ενώ την χθεσινή πρόβα παρακολούθησαν ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφιος Πρόεδρος κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιος Πατούλης και όλα τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης, Δήμαρχοι αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμοβουλοι από την Ηλεία, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Πέππας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος.