ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Με απόφαση της Κομισιόν παρατείνεται επισήμως ως τις 15 Ιουνίου η υποχρέωση δηλώσεων ΟΣΔΕ

  • 9
    Shares

Στην ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρεται: «Μετά από ένα αρχικό αίτημα των ιταλικών αρχών – που αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κρίση σε σχέση με την εστία Covid-19 και τη συνολική δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να επιτρέψει στα κράτη μέλη να προσφέρουν παράταση ενός μηνός για την προθεσμία για τους γεωργούς να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για άμεσες πληρωμές και ορισμένες πληρωμές στο πλαίσιο της ανάπτυξης της υπαίθρου.

“Η επέκταση θα είναι δυνατή για όλους τους επιλέξιμους αγρότες σε όλα τα κράτη μέλη. Ωστόσο, εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν εάν θα χρησιμοποιήσουν την επέκταση.

“Για να παραταθεί η προθεσμία κατά ένα μήνα, η Επιτροπή προετοιμάζει επί του παρόντος τα νομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να επιτραπεί η παρέκκλιση από τους ισχύοντες κανόνες.

Η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι τώρα 15 Ιουνίου 2020, αντί για τις 15 Μαΐου, επιτρέποντας μεγαλύτερη ευελιξία για τους αγρότες να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.


  • 9
    Shares