Με δυναμικές προοπτικές τη φετινή σαιζόν η «Κύκνος»!

spot_img

Προτεινόμενα

Μια καλή σαιζόν ξεκίνησε  για τη βιομηχανική τομάτα του νομού και μία ακόμα καλύτερα για το εργοστάσιο «Κύκνος», που «είδε» και αυτό τα τρία προηγούμενα χρόνια το προϊόν να μειώνεται λόγων των καιρικών συνθηκών και τις καταστροφές που προκάλεσαν στις καλλιέργειες. Φέτος η «Κύκνος» ευελπιστεί να παραλάβει 55.000 τόνους βιομηχανικής τομάτας, έναντι των 35.000 τόνων που παρέλαβε πέρυσι λόγων των καιρικών καταστροφών.

Ήδη από τη Δευτέρα η εταιρεία άνοιξε τις «πύλες» τις για τους παραγωγούς του νομού, με τους ρυθμούς να είναι ακόμα σχετικά αργοί, αφού η φετινή παραγωγή είναι, όπως και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όψιμη.

Μιλώντας στο «Ilianews» ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Κύκνος» κ. Γιώργος Μανουσάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε συμβόλαια για τις ίδιες ποσότητες με τις περσινές. Ο στόχος μας δηλαδή είναι γύρω στους 55.000 τόνους, όπως και πέρυσι όπου χάσαμε 20.000 τόνους λόγω των βροχών. Ελπίζουμε ότι οι καιρικές συνθήκες θα κρατηθούν σταθερές, είναι κάτι που το χρειαζόμαστε όλοι μας και οι παραγωγοί και η εταιρεία μας γιατί στα τρία τελευταία χρόνια είχαμε δύο καταστροφές και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.

Εφόσον ο καιρός πάει καλά το εργοστάσιο είναι έτοιμο να υποδεχθεί την τομάτα. Ξεκινήσαμε χθες με χαμηλούς ρυθμούς, είναι λίγο πιο όψιμη η χρονιά φέτος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, περίπου 7-10 μέρες πίσω. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα όλα πάνε κανονικά».

Σε ότι αφορά στον προβληματισμό της εταιρείας για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στα μέτρα που έχει λάβει για τον περιορισμό της, ο κ. Μανουσάκης είπε: «Μας απασχολεί ιδιαίτερα η κλιματική αλλαγή. Είναι πάρα πολύ ανησυχητικό. Είναι ένα θέμα κοινό, παγκόσμιο που θα έπρεπε να απασχολεί όλο τον πλανήτη, αλλά δεν γίνεται αυτό. Οι σημαντικότερες χώρες δεν ασχολούνται με κλασσικότερο παράδειγμα την Αμερική, η οποία αποσύρθηκε από όλες τις συνεδριάσεις και προσπάθειες. Υπάρχουν όμως και άλλες χώρες που απέχουν.

Ότι μπορούμε να κάνουμε εμείς από τη γωνιά της γης που βρισκόμαστε το κάνουμε. Μειώνουμε όσο μπορούμε το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον.  Έχουμε 100% ανακύκλωση στα στερεά απόβλητα, συνεργαζόμαστε με αδειοδοτημένους φορείς, επομένος θεωρώ ότι η εταιρεία μας βρίσκεται σε πρωτοποριακό επίπεδο όσον αφορά τις ανακυκλώσεις και το περιβάλλον και την προσοχή στον περιβάλλον. Κάνουμε οικονομία νερού, έχουμε πλέον πύργους ψύξης και ανακυκλώνουμε το νερό που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή κ.α.».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα