ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Με επιτυχία διεξήχθη στην συνοικία Παπακαυκά, επιστημονική ημερίδα με θέμα την εκπαίδευση των παιδιών Roma

  • 9
    Shares

dav

Ο Δήμος Ήλιδας δια του παραρτήματος Roma του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας επιστημονική ημερίδα στη συνοικία Παπακαυκά τα Αμαλιάδας, με θέμα: «Προώθηση και η ενθάρρυνση των παιδιών Roma, αλλά και των γονέων στην μάθηση».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κατοίκων της συνοικίας Παπακαυκά. Την ημερίδα χαιρέτισε εκ μέρους τα ου Δήμου Ήλιδας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας κ. Βασίλειος Δημητρέλλος.

Και οι δύο μίλησαν για τα οφέλη της γνώσης και της εκπαίδευσης κυρίως στις μικρές ηλικίες, αλλά και για τις ευκαιρίες κοινωνικής και επαγγελματικής εξέλιξης που δίδονται μέσα από την μάθηση και την εξειδίκευση.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν και στις επισταμένες προσπάθειες για κοινωνική ένταξη των Roma που γίνονται στην περιοχή μας, όπου σημαντικό ρόλο καλείται να διαδραματίσει το Παράρτημα Roma του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ήλιδας, με υπεύθυνη την διαμεσολαβήτρια κα Βασιλική Αυγερινοπούλου, όπου ήταν και η συντονίστρια της επιστημονικής ημερίδας.

Στην εκδήλωση –μεταξύ άλλων– μίλησαν και οι κ.κ. Ελένη Τσόπελα – Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ήλιδας, πάτερ Αλέξιος Αναγνωστόπουλος – Λυκειάρχης, πάτερ Κωνσταντίνος, Πέτρος Κοκκόσης – Διευθυντής 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, Διονύσιος Ράλλης – Διευθυντής 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, Γιάννης Χριστόπουλος – Διευθυντής Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδας και Γρηγορία Γκάτση – Καθηγήτρια Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας ως εκπρόσωπος του Διευθυντή Δημήτρη Αγγελόπουλο.

 


  • 9
    Shares