ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία εγκαινιάστηκε η έκθεση για πρόσφυγες στον χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Αρχ. Ολυμπίας


Σημαντική επιτυχία σημείωσαν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο  «μέσα από άλλα μάτια – πορτρέτα και ιστορίες από το πρόγραμμα Face Forward… into my home», στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η  έκθεση που διοργανώνουν από κοινού του Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,  θα διαρκέσει έως και τις 20 Αυγούστου και  θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ίδιες ώρες με το μουσείο, δηλαδή από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.

Αναφερόμενη στην έκθεση  κατά την τελετή των εγκαινίων η διευθύντρια της Ζ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Δρ.  Ερωφίλη-Ίρις Κόλλια, υπογράμμισε ότι  «το Face Forward…into my home είναι διαδραστικό πρόγραμμα που αναδεικνύει ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από την πατρίδα τους και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

Συμμετέχουν σε αυτό πρόσφυγες που ζουν στην Αθήνα και υποστηρίζονται μέσω του Προγράμματος ESTIA της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Face Forward …into my home αποτελείται από τις εξής τρεις φάσεις που είναι τα Εργαστήρια Αφήγησης, τα Φωτογραφικά Πορτρέτα και η  Έκθεση Φωτογραφικών Πορτρέτων και Προσωπικών Αφηγήσεων.