ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Με επιτυχία η παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου


Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018  στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2017-18.

Αρχικά η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαρία Μπαντούνα απένειμε αναμνηστικά διπλώματα στους μαθητές που συμμετείχαν και πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις στους αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού Γυμνασίων.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Πολιτιστικού Προγράμματος «Ανακαλύπτω τα Μαθηματικά με μαθη…μαγικά» προσέγγισε τους Αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους και μαθηματικούς, τα μαθηματικά παράδοξα, τον αριθμό φ και τη χρησιμότητά του στην καθημερινή μας ζωή, την ακολουθία Φιμπονάτσι καθώς επίσης και μεγάλες ανακαλύψεις των Μαθηματικών.

Τo Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα με τίτλο «Όλα μέλι γάλα», με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Αφροδίτη Τζανέτου, αγγλικής γλώσσας και την κ. Θεοδώρα Μάρκου, γερμανικής γλώσσας,  ενημέρωσε τους μαθητές για τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και τις ιδιαίτερες διαδικασίες παραγωγής τους.

Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μέσω της προέδρου κ. Αντιγόνης Αργυροπούλου, προσέφερε αναμνηστικά στους μαθητές της Γ΄ τάξης.

Ακολούθησε παρουσίαση από τους μαθητές για την πλαστικότητα του εγκέφαλου με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Ελένης Νίκα, βιολόγου.

Έπειτα παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Εμείς αλλάΖΟΥΜΕ», με παιδαγωγική ομάδα αποτελούμενη από τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαρία Μπαντούνα, τον Υποδιευθυντή κ. Κωνσταντίνο Μαυρομάτη και τη φιλόλογο, κ. Παναγιώτα Φωτοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκτέθηκαν έργα μαθητών στο μάθημα της τεχνολογίας, τα οποία κατασκευάστηκαν με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Ιωάννας Αποστολοπούλου.

Τέλος, μαθητές των τμημάτων του σχολείου παρουσίασαν πίνακες δικής τους δημιουργίας, οι οποίοι ήταν εμπνευσμένοι από διαφορετικά ρεύματα ζωγραφικής στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών με την καθοδήγηση του κ. Ιωάννη Κοκκίνη, εκπαιδευτικού Εικαστικών.

Η εκδήλωση έκλεισε με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από μαθητές του χορευτικού, τους οποίους είχε διδάξει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Δημήτριος Τζανέτος.