Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

spot_img

Προτεινόμενα

Με υπέροχες μελωδίες και τραγούδια από 14 συνολικά χορωδίες από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, το τριήμερο,  2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας που διοργάνωσε η Μικτή Χορωδία Πύργου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το δήμο Ολυμπίας στο θέατρο Δρούβα, αφιερωμένο στον Ολύμπιο φιλόσοφο και διανοούμενο Παναγιώτη Κονδύλη.

Την Παρασκευή 7/7, στο θέατρο Δρούβα, το πρόγραμμα άνοιξε η Μικτή Χορωδία Πύργου και ακολούθησε το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου(Διεύθυνση: Γιάννης Νικολόπουλος), το γυναικείο φωνητικό σύνολο Αντηχώ(Διεύθυνση: Μέλπω Βικάτου), η χορωδία Καρδίτσας(Διεύθυνση: Νίκος Ευθυμιάδης) και η χορωδία επιστημόνων Φιλοθέης(Διεύθυνση Θωμάς Λουζιώτης).

Πάνω από 450 χορωδοί με εξαιρετικά χορωδιακά σχήματα εμφανίστηκαν συνολικά στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Ολυμπίας.

Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο, 8/7, συμμετείχαν δύο χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη η γαλλόφωνη χορωδία CHORALIA και η ιταλόφωνη IΝCANTO, (Διεύθυνση:Gil Gourdier Leroy), η χορωδία του μουσικού ομίλου Στυλίδας(Διεύθυνση: Δημήτρης Κοντογιάννης), η Μικτή χορωδία του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων ΑΤΕ-Πειραιώς, ΠΟΚΕΑΤΕΠ(Διεύθυνση: Μ. Παπαπέτρου) και η πολυφωνική χορωδία Πατρών(Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός).

Την Κυριακή, 9/7, το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση των τεσσάρων τελευταίων χορωδιών. Την χορωδία «Λιόπετρα» Σκάλας Ευρώτα Λακωνίας(Διεύθυνση:Δ. Πάντος), τη χορωδία VOCAL Πάτρας(Διεύθυνση Κατερίνα Πολυμενάκου), τη Δημοτική Χορωδία του Δήμου Κορινθίας «Πολύμνια» (Διεύθυνση: Δημήτρης Γαζής) και τη χορωδία «Ορφεύς» Πάτρας (Διεύθυνση : Ηλίας και Φίλιππος Παπαδόπουλος)

Η διοργάνωση έγινε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.Μάλιστα, και τις τρεις μέρες το θέατρο Δρούβα ήταν γεμάτο από κόσμο που καταχειροκρότησε τους χορωδούς σε κάθε τους εμφάνιση.

Τέλος, η πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου κ. Ιωάννα Τζουναοπούλου και το Δ.Σ ευχαρίστησαν όλες τις χορωδίες για την παρουσία τους, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα