Με λαμπρότητα έγιναν τα θυρανοίξια του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου (φώτο)

spot_img

Προτεινόμενα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού (βίντεο)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού-Πλήθος γυναικών έστειλε ηχηρά μηνύματα ελπίδας! Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής». «Όπου...

Με λαμπρότητα έγινε μετά από τρία χρόνια η επαναλειτουργία του μητροπολιτικού Ιερού Ναού  Αγίου Νικολάου Πύργου, ο οποίος έπειτα από  την πλήρη ανακαίνισή του παραδόθηκε εκ νέου στους πιστούς της περιοχής.

Αρχικά  το απόγευμα του Σαββάτου έγινε ο  Μέγας Εσπερινός παρουσία πολλών πιστών και φορέων, ενώ σήμερα Κυριακή το πρωί τελέστηκε η Ακολουθία ανασύστασις της Αγίας Τραπέζης καθώς και η πρώτη Θεία Λειτουργία.

Τα εγκαίνια εξάλλου τέλεσε ο σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, συνεπικουρούμενος από το θεοφ. Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, καθώς και τους ιερείς του Ναού.

Σχετικά με το έργο ο βουλευτής Ηλείαςκ Κώστας Τζαβάρας , ο οποίος  ως  υπουργός Πολιτισμού που είχε καταφέρει να εντάξει το έργο της αναπαλαίωσης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, έκανε λόγο για ένα πραγματικό μνημείο της νεώτερης πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο παραδίδεται στους πιστούς αλλά και στις επόμενες γενιές.

Ως γνωστόν ο μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Νικολάου είναι πέτρινο κτίσμα του 1910, εκκλησιαστικό διατηρητέο Μνημείο, το οποίον άντεξε τους σεισμούς  για 100 χρόνια, αλλά το 1993 με τον μεγάλο σεισμό του Πύργου επλήγη αρκετά και ακόμη περισσότερο με τον σεισμό του 2008, οπότε κρίθηκε επιβεβλημένη η ανακατασκευή του.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα