Με μεγάλη επιτυχία οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στον Πύργο

spot_img

Προτεινόμενα

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου,  διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε για να ακούσει τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, και τη διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ενώ το πρωί της Τρίτης  15/05 και το πρωί της Τετάρτης 16/05 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε πάνω από 250 άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον κύριο Δημόπουλο Νίκο, Ορθοπαιδικό, την κυρία Αγγελακοππούλου Ανδριάνα, αντιδήμαρχο και την κα Λιόντου Ελένη, Υπεύθυνη εκδηλώσεων του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Αγγελακοπούλου η οποία ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, τον κόσμο και τον Σύλλογο ¨Πεταλούδα¨ για την πολύ σημαντική δράση του.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Δημόπουλος, ο οποίος εξήγησε στο κοινό τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου.

Και τέλος ανέβηκε στο βήμα, η κα Λιόντου, η οποία αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργάνωνες της εκδήλωσης, στη συνέχεια παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση των πρώτων βραβείων από τον Σύλλογό μας, στα Παγκόσμια Συνέδρια για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν  τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα