ΗΛΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση «ΠΑΣΟΚογενών»

  • 5
    Shares

IΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

(γραφόμαστε όλες και όλοι, εύκολα και απλά, στο isyriza.gr)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση «ΠΑΣΟΚογενών» μετά την Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης στο ΣΕΦ.

Περισσότερα από 300 στελέχη της Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας, των Σοσιαλιστών Ακτιβιστών και της ΧΑΡΤΑ 19, καθώς και ανεξάρτητα μέλη και προσωπικότητες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για κομματική ένταξη όλων των δυνάμεων της Προοδευτικής Συμμαχίας, στα πλαίσια της διεύρυνσης και της Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Μετά τις κεντρικές εισηγήσεις που έκαναν οι εκπρόσωποι των κινήσεων Τάνια Καραγιάννη, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Τάκης Κορμάς, Θοδωρής Δουλουμπέκης, Ζωή Καρκούλια, Λάμπρος Ρώσης, Θάνος Βούρδας, Μιχάλης Ανδριγιαννάκης, παρουσιάστηκε το πολιτικό κείμενο στη βάση του οποίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, η μεγάλη συγκέντρωση στελεχών του Λεκανοπεδίου που έχει, ήδη, εγκριθεί από εκατοντάδες στελέχη των Κινήσεων που οργάνωσαν την εκδήλωση, σε όλη την Ελλάδα. (Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο εδώ)

Πέραν των εκπροσώπων των τριών κινήσεων και των ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία και στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρέστησαν και μίλησαν δεκάδες ομιλητών, μεταξύ των οποίων βουλευτές, υπουργοί, και πολιτικά στελέχη, όπως οι Χρήστος Σπίρτζης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Θανάσης Οικονόμου, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Στέλιος Παππάς, Γιώργος Τσίπρας, Χαρά Καφαντάρη, Νίκος Ξυδάκης, Παναγιώτης Κουρουπλής, Νίκος Μπίστης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Μπουρνούς, Λευτέρης Αβραμάκης, Διονύσης Καλαματιανός, Σωκράτης Βαρδάκης, Γιώργος Κυριακόπουλος, Μάκης Μπαλαούρας, Παναγιώτης Παναγιώτου, Μάγκυ Δούση, Νίκος Φωτόπουλος, Χρήστος Γρίβας, Μιχάλης Νικηφόρος, Γιώργος Μακράκης και πλήθος εκπροσώπων συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών συλλογικοτήτων. Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Αξιοσημείωτη και ελπιδοφόρα ήταν η ανταπόκριση των νεολαιών των κινήσεων, καθώς στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά περισσότεροι από 100 νεολαίοι.

Κοινός παρονομαστής όλων των εισηγήσεων ήταν η αποφασιστικότητα υπέρβασης κάθε παρελθοντικής αντίθεσης και η σημασία της κομματικής ένταξης, υπό τον ενοποιητικό παράγοντα ενός πολιτικού προγράμματος που θα φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε ηγετική θέση στην συνείδηση των Σοσιαλιστών, σοσιαλδημοκρατών και Αριστερών πολιτών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα στην εμπροσθοφυλακή, συνδημιουργούμε την μεγάλη Πατριωτική Σοσιαλιστική Αριστερά που θα φέρει ξανά τον Λαό στην εξουσία», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Τέλος, αποφασίστηκε η παρουσία όλων των συμμετεχόντων, σε ανάλογες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.


  • 5
    Shares