ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή η  κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Προσκόπων Πύργου (φώτο)

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας,  η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Προσκόπων του Πύργου.

Την παράσταση έκλεψαν  τα ίδια τα παιδιά που μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο, μιμούμενα γνωστό τηλεπαιχνίδι της τηλεόρασης, παρουσίασαν περισσότερες από 50 δράσεις, μονοήμερες και πολυήμερες εκδρομές, κατασκηνώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δράσεις προσφοράς κλπ  που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της χρονιάς και που αποτελούσαν μικρό μόνο δείγμα αυτών που έγιναν το 2017.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Θεοφολέστατου Επίσκοπου Ωλένης κ. Αθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του Προσκοπισμού, ιδιαίτερα στον τομέα της αγάπης για το περιβάλλον. Ακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Παναγιώτης Μπράμος που ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και η Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου που εκτός των άλλων επικεντρώθηκε στην κοινωνική προσφορά των Προσκόπων.

Τους Χαιρετισμούς έκλεισε ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος που αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία των παλαιών και των εν ενεργεία Προσκόπων.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός Συστήματος Παναγιώτης Καρακίτσος  έκανε μια πολύ σύντομη αναφορά στην χρονιά που πέρασε εστιάζοντας στην νέα αριθμητική αύξηση των μελών του συστήματος αλλά και στη ποιοτική βελτίωση των δραστηριοτήτων των τμημάτων.

Ακολούθησε το θεατρικό δρώμενο και η εκδήλωση έκλεισε με την ευλογία και κοπή της πρωτοχρονιάτικης βααιλόπιτας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο.

Ενδιάμεσα τα παιδιά τραγουδούσαν προσκοπικά τραγούδια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος και ο αιδ. π. Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Παναγιώτης Μπράμος, η Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο Δασάρχης Πύργου κ. Παν. Λάττας, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Νικ. Σμαρνάκης, η άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Πύργου σε θέματα εθελοντισμού κ. Ευγ. Χριστοπούλου, Στρατιωτικός, ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κ. Τάκης Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Ηλείας κ. Παπαναγιώτου,  ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Κων. Τριανταφυλλόπουλος και ο Υπαρχηγός Ανδρ. Γιατράς, ο πρ. Έφορος Περιοχής Προσκόπων Πελοποννήσου  κ. Δ. Σαργέντης, ο πρ. Περιφερειακός Έφορος Ηλείας κ. Σπ. Μπαμπής, ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Αιγίου Πάνος Γεωργακόπουλος, εκπρόσωποι οργανώσεων, παλαιοί Πρόσκοποι, γονείς των παιδιών και φίλοι του Προσκοπισμού.