ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με παρέμβαση Κοροβέση το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού


Το καθιερωμένο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού  υπό την Προεδρία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη πραγματοποιήθηκε χθες (Παρασκευή 18.12) με τηλεδιάσκεψη. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η κ. Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του ΕΟΤ, ενώ εκπρόσωπος της Δυτικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον αρμόδιο σε τέτοια ζητήματα Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση.

Στην κορυφή της ατζέντας του συμβουλίου ήταν οι παρεμβάσεις των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού με συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις και τις προοπτικές της τουριστικής δραστηριότητας στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το έργο της επιτροπής γαστρονομικού τουρισμού και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη στήριξη του τουρισμού στη μετά covid εποχή.

Με παρέμβασή του ο κ. Κοροβέσης στάθηκε στο πλήγμα που έχει υποστεί ο χειμερινός τουρισμός, με επίκεντρο Ολυμπία και Καλάβρυτα. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το συμβούλιο για τις κινήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ενίσχυση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων ΚΑΔ που δεν είχαν ενταχθεί στο πρώτο πρόγραμμα – πακέτο ενίσχυσης.

Ο κύριος Κοροβέσης στάθηκε στην προετοιμασία που γινόταν από την Περιφερειακή Αρχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για την ανάδειξη και προώθηση του χειμερινού τουρισμού η οποία δεν ευοδώθηκε λόγω των συνθηκών να αξιοποιηθεί.