17.9 C
Pýrgos
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Με την παρουσία του Σεβ.Μητροπολίτη η ”Καλή Πράξη”της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

  • 25
    Shares
spot_img

Προτεινόμενα

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε κλοπές οχημάτων και καταστημάτων στον Πύργο Ηλείας Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των μελών της, ενώ εξιχνιάστηκαν (17) περιπτώσεις Διακριβώθηκε, μετά...

Ανελλιπώς,τα μέλη της Ένωση Παλαιών Παλαιών Προσκόπων Ηλείας , πραγματοποίησαν, το επί σειράν ετών, ραντεβού τους με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Έκαναν την παραδοσιακή ΄”Καλή Πράξη ” των Αγίων αυτών Ημερών και του Νέου Χρόνου,στο Άσυλο Ανιάτων” Ν.Βασιλειάς”, που στεγάζει και περιθάλπει στοργικά αυτούς τους συνανθρώπους μας,τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο,
Πρόσφεραν  στους απόμαχους της Ζωής, ικανή ποσότητα τροφίμων για τους εκεί τροφίμους του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας,αναγνωρίζοντας έτσι το θεάρεστο έργο της. .

Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους μεταδώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου  δημιουργώντας μια χαρούμενη  Χριστουγεννιάτικη  ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές,
Φέτος,εκτός από τα κάλαντα και επίκαιρα τραγούδια,είχαν προετοιμάσει ένα εορταστικό μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο υπαρχηγός της Ένωσης κΠαναγ.Καλαμπρέζος  με την κιθάρα του και ο  Γιάννης Κριαράς με το βιολί του,μαζί με τον Σπ.και Χρυσ.Κριαρά.

Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, κ. Κώστας  Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων δήλωσε:
”Ακολουθώντας την πολύχρονη παράδοση, τις Άγιες Ημέρες , για βοήθεια στον συμπολίτη μας,είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία  ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας.Μάλιστα αισθανόμαστε μεγαλύτερη την ευθύνη που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του ο Μητροπολίτης μας.  Εμείς,όπως ασφαλώς γνωρίζετε, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας,τις ευπαθείς  ομάδες και στην κοινωνία μας γενικότερα.Στις προθέσεις μας και το σχεδιασμό μας είναι να συνεχίσουμε μια πολυεπίπεδη Προσφορά σε Ιδρύματα και μεμονωμένους συμπολίτες”

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις του Υπαρχηγού κ.Ανδρέα Γιατρά καθώς και των μελών Σπύρ. Μπαμπή, ,Πάνου Μπράμου, Κωστα Παπαδόπουλου,Στάθη Κυριακόπουλου, Παύλου Μαλλιοπουλου,Γεωργ.Ηλιόπουλου,Νώντα Κωνσταντακόπουλου, που τόνισαν τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού και την ευεργετική επίδραση στην Νεότητα ,που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή,καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο έργο Της.. Εξέφρασαν την μεγάλη ευγνωμοσύνη στον παρόντα  Μητροπολίτη   Ηλείας, που περιθάλπει στοργικά  όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια και τις άριστες συνθήκες που έχει εξασφαλίσει το ακάματο προσωπικό.Σχετικές με τα παραπάνω ήταν και οι δηλώσεις  και του μέλους της Επιτροπής Γονέων των Προσκόπων κας Άννας Χρυσανθακοπούλου και της δραστήριας γιατρού κας Κων/νας Πανέτα που συνόδευαν την Ένωση.
Ανάμεσά τους ,στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στο παρελθόν την νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τον οργανωμένο σύνδεσμο που δημιούργησαν συμμετέχοντας σε παρόμοιες εκδηλώσεις και υλοποιώντας τις Αρχές και τα Ιδεώδη της Προσκοπικής Κίνησης.

  • 25
    Shares
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα