ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Με το… «σταγονόμετρο» πλέον τα μοριακά τεστ στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας!


Με το… «σταγονόμετρο» πλέον τα μοριακά τεστ στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας!

«Πόρτα» έφαγαν αρκετοί δημότες της Αμαλιάδας και της βόρειας Ηλείας γενικότερα που επισκέφτηκαν αυτές τις ημέρες το Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ για ανίχνευση του Covid. Συγκεκριμένα, άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα ή με ύποπτα κρούσματα προσήλθαν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για να υποβληθούν σε τεστ. 

Σύμφωνα όμως με πολλές καταγγελίες που δέχθηκε το «Ilia.news», η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι τα τεστ δεν μπορούν να γίνουν στο Νοσοκομείο αλλά σε εξωτερικά εργαστήρια (πληρώνοντας φυσικά) ή να επικοινωνήσουν την  επόμενη ημέρα με το Νοσοκομείο, μήπως «περισσέψει» κάποιο τεστ!

To «Ilia.news» ερεύνησε τις καταγγελίες και αυτό που ανακάλυψε… περνά κάθε φαντασία! Με τον Covid να «βράζει» και ειδικά στην Αμαλιάδα, το Ε.ΚΕ.Α (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας) έχει… «κόψει» τα τεστ, λόγω φόρτου εργασίας!

Αναλυτικότερα, το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας έπαιρνε τα δείγματα, τα έστελνε στο Ε.ΚΕ.Α. και το επόμενο πρωί (πολλές φορές και την ίδια μέρα) λάμβανε τα αποτελέσματα. Με την «έκρηξη» ωστόσο των κρουσμάτων πανελλαδικά, λόγω του υπερβολικού όγκου εργασίας, το Ε.ΚΕ.Α. σταμάτησε να στέλνει «barcodes» στα Νοσοκομεία! Κοινώς… «έκοψε» τα τεστ! 

Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας αναζήτησε άλλη λύση και απευθύνθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Εκεί ωστόσο, μετά πολλά «παρακάλια» και αλλεπάλληλες οχλήσεις κατάφερε να εξασφαλίσει μόλις 50 barcodes την ημέρα, που σημαίνει, ότι τα τεστ γίνονται πλέον με πολύ αυστηρά κριτήρια και επιλογή… Μάλιστα, με αυτά τα τεστ να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό αλλά και το προσωπικό του Πανεπιστημίου, τα αποτελέσματα βγαίνουν μετά από 3 – 4 ημέρες. 

Βέβαια ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας στην σημερινή του ενημέρωση μίλησε για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως χθες δήλωνε για την καλή προετοιμασία που έγινε όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Προφανώς, κάτι του έχει διαφύγει, καθώς αποδεικνύεται καθημερινά ότι όλες οι Μονάδες Υγείας της χώρας… έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους!