Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
20.2 C
Pýrgos

Μηνυτήρια αναφορά για τα φωτοβολταϊκά στο Φράγμα του Πηνειού (βίντεο)

spot_img

Την πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας πέρασαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι επικεφαλής κ.κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Δημήτρης Κράλλης και μέλη των Δημοτικών Παρατάξεών τους, ο Δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης καθώς και πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της Πηνείας, προκειμένου να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για τα φωτοβολταϊκά στο φράγμα του Πηνειού.

Μαζί τους και οι δικηγόροι κ.κ. Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος, Κώστας Τσεριώνης και Κλεονίκη Γκουβίτσα, οι οποίοι συνέταξαν, μαζί με τον κ. Βλαγκούλη, τη μηνυτήρια αναφορά.

Η μηνυτήρια αναφορά, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το «Ilia.news» στρέφεται στον ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού και κατά παντός υπευθύνου, και ζητείται από την Εισαγγελία Αμαλιάδας να ερευνηθεί η νομιμότητα των διαδικασιών (εκμίσθωση των εκτάσεων, προεγκρίσεις κλπ) και σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες να ασκηθούν οι ανάλογες διώξεις.

Στη στάση τόσο τη δική του όσο και της παράταξής του που από την πρώτη στιγμή είπε «ΌΧΙ» στα φωτοβολταϊκά στο φράγμα του Πηνειού αναφέρθηκε ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ενώ ο κ. Κράλλης τόνισε για μία ακόμα φορά ότι τα 6.500 στρέμματα του Φράγματος του Πηνειού θα πρέπει να περάσουν στην κατοχή του δήμου Ήλιδας.

Ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» κ. Θοδωρής Βλαγκούλης επεσήμανε ότι από τη στιγμή που οι εν λόγω εκτάσεις απαλλοτριώθηκαν για τη δημιουργία του φράγματος του Πηνειού θα πρέπει να επιστρέψουν στους αρχικούς ιδιοκτήτες και δεν μπορούν να ενοικιάζονται από τον ΓΟΕΒ.

«Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη» τόνισε τέλος η δικηγόρος κα Κλεονίκη Γκουβίτσα τονίζοντας ότι η σημερινή ήταν η πρώτη από μια σειρά κινήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αποκόψουν την προσπάθεια τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στο φράγμα του Πηνειού.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα