• MEDIA
  • Μην τολμήσετε να ακουμπήσετε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας

Μην τολμήσετε να ακουμπήσετε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας

ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ :

Μην τολμήσετε να ακουμπήσετε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας

 

ΔΕΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

 

-Λυμπέρης – Παπαδάκος αδιαφορούν για τη νομιμότητα και επιχειρούν να αλώσουν για ίδια-  και της «αυλής» τους- συμφέροντα  το Ραδιόφωνο που ίδρυσε ο αείμνηστος Σπύρος Μπεράτης

 

 

Λυμπέρης και Παπαδάκος αδιαφορούν ακόμη και για την ίδια τη νομιμότητα και προς χάρη δικών τους συμφερόντων (!) επιχειρούν να αλώσουν τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας με την «αυλή» τους…

Αυτό τονίζει με μια σκληρή ανακοίνωσή του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ο οποίος επισημαίνει ακόμη ότι « «Μπορεί η Δικαιοσύνη απλώς να παρακολουθεί σήμερα αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα ξυπνήσει…»

Αποτελούν ύβρεις οι ενέργειές σας – διαμηνύει ο κ. Κωνσταντόπουλος – και προσθέτει ότι προσβάλλουν την ιστορία του Σταθμού, τον ίδιο το Δήμο αλλά και την πόλη της Αμαλιάδας που επί δεκαετίες έχει ταυτιστεί με το ραδιόφωνό της όπως και τον ιδρυτή του αείμνηστο Σπύρο Μπεράτη.

Στο στόχαστρο του Υποψηφίου Δημάρχου εκτός των Λυμπέρη και παπαδάκου βρίσκεται και ο κ. Χουζούρης για τον οποίο δηλώνει ότι «απλώνει τα πόδια του πέρα από εκεί που φθάνουν « για το Δήμο Ήλιδας όπως και ο κ. Σωτηρόπουλος προς τον οποίο υπενθυμίζει τις εκλογές που έχουμε μπροστά μας μετά τις οποίες «δεν θα δίνει παράδοση και παραλαβή του Δήμου όπως το 2014 ή το 2019…»

Απευθυνόμενος εξάλλου σε Λυμπέρη – Παπαδάκο τους προτρέπει να κοιτάξουν που έχουν οδηγήσει το Δήμο και τους πολίτες, σε μια καταστρεπτική περίοδο, που πρέπει να την σταματήσουν στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές , για να αποφύγουν και την συντριπτική αποδοκιμασία που τους ετοιμάζουν οι δημότες…

Αυτό που συνέβαινε χρόνια τώρα μεταξύ Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλου δεν θα ισχύσει αυτή την φορά προειδοποιεί με νόημα ο κ. Κωνσταντόπουλος γιατί η ΑΝΑΤΡΟΠΗ είναι δεδομένη από τη νέα Δημοτική παράταξη «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και με αιχμή του δόρατος τη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ!

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας έχει ως εξής :

 

 

«Αποτελεί ύβρις για την ιστορία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας αλλά και την ίδια την πόλη, η προσπάθεια που κάνει το «δίδυμο της … αποτυχίας» Λυμπέρης – Παπαδάκος, να το αλώσουν με παράνομο τρόπο και με μοναδικό στόχο τα προσωπικά – πολιτικά όσο και της «αυλής τους» συμφέροντα.

Είναι τραγικό να βλέπεις αυτούς του δυο ανθρώπους να βάζουν πάνω από όλα το εγώ τους και με διαδικασίες που θυμίζουν άλλα καθεστώτα, να προσπαθούν να μετατρέψουν ένα σταθμό – ορόσημο, για την πόλη μας, σε προσωπικό «μαγαζάκι» που μέσω αυτού θα … αυτοπροβληθούν και θα «κερδίσουν» την επόμενη εκλογική μάχη.

Εμείς ως παράταξη και εγώ προσωπικά ως Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας, τηρώντας στο έπακρο τις υποσχέσεις μου, θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να αποτρέψω αυτό το «έγκλημα» και παράλληλα θα ενημερώσω τους πολίτες για του τι επιχειρούν να πράξουν αυτοί οι δυο κύριοι.

 

Το ανεφάρμοστο σχέδιο άλωσης του Ανδρέα Παπαδάκου

 

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας, ιδρύθηκε το 1952 και μετά τον «Καποδίστρια» μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία όπου το 98% κατέχει ο Δήμος Ήλιδας και το 2% δόθηκε στην οικογένεια του αείμνηστου ιδρυτή Σπύρου Μπεράτη.

Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας ορίστηκε από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, ο αναπληρωτής της και … «μέγας ευεργέτης» Ανδρέας Παπαδάκος. Από το 2019 έως και σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε ΠΟΤΕ και έτσι κανείς δεν γνωρίζει του τι ακριβώς συμβαίνει εντός του κτιρίου όπου στεγάζεται.

Ξαφνικά 70 χρόνια μετά, την πρώτη μετάδοση με δελτίο τύπου που δόθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. το Δημοτικό Ραδιόφωνο Αμαλιάδας και μετά «από συνεννόηση του Προέδρου Ανδρέα Παπαδάκου και της Ένωσης Δημοτικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδας και με τον πρώην Πρόεδρο της παραπάνω Ένωσης Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο, δημιουργείται ομάδα συνεργασίας γύρω από τον Διευθύνων Σύμβουλο Θεόδωρο Τριγωνίδη που θα βοηθήσει ειδικά στα θέματα της Διαφήμισης, του Προγράμματος και της Οργάνωσης της λειτουργίας του Σταθμού. Στην ομάδα βρίσκεται ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ως ο κύριος υπεύθυνος της αναγέννησης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Αμαλιάδας και ο Άκης Χουζούρης άμισθος σύμβουλος του Ανδρέα Παπαδάκου και παλιός παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στην ΕΡΑ Τρίπολης και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης».

Όπως επίσης αναφέρεται «Η ομάδα επανεκκίνησης του Σταθμού θα παραδώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου τη μελέτη βιωσιμότητας του Ραδιοφώνου καθώς και τις ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν έτσι ώστε μετά την 4μηνη λειτουργία της Πρωινής ζώνης του Ραδιοφώνου (09:00 – 13:00) να είναι σε θέση να λειτουργεί όπως τα υπόλοιπα πετυχημένα Δημοτικά Ραδιόφωνα της Ελλάδας, με πρόγραμμα όλο το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα». Όλα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου πέρα ότι είναι ανεφάρμοστα, προσβάλουν την ιστορία του σταθμού και της πόλης.

 

Θέλουν να τον «περάσουν» στον Δήμο

 

Φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια του κ. Παπαδάκου να βάλει «τα δικά του τα παιδιά» στο σταθμό ώστε να «υπακούουν τυφλά» τις εντολές του προέδρου. Όλα όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου δεν μπορούν να γίνουν πράξη αφού δεν νομιμοποιούνται από καμία απολύτως απόφαση του ΔΣ της Ανώνυμης Εταιρείας. Επίσης είναι γνωστό πως ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας, όπως αναφέρεται στην άδεια του, έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Πως και με ποιο τρόπο θα μετατραπεί σε ενημερωτικό από τη στιγμή που έχει «κλείσει» το θέμα της αδειοδότησής του από την Κυβέρνηση;

Η προσπάθεια του κ. Παπαδάκου δεν σταματά εκεί. Για να «κρατά δεμένους» όλους όσοι επιθυμεί να προσλάβει στο σταθμό, θέλει να τον μετατρέψει σε Δημοτικό. Δηλαδή να περάσει η ευθύνη στο Δήμο Ήλιδας και όλοι όσοι εργάζονται να γίνουν Δημοτικοί Υπάλληλοι. Για να υλοποιηθεί όμως το εγχείρημα θα πρέπει πρώτα να συνεδριάσει το ΔΣ του σταθμού και να λάβει ομόφωνη απόφαση. Στη συνέχει ο Δήμος Ήλιδας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κρίνει – εάν αυτό γίνεται – πως ο σταθμός πρέπει να επιστρέψει κάτι που σημαίνει πως ο Δήμος – οι πολίτες – θα αναλάβουν τα χρέη αλλά και το κόστος συντήρησής του. Και όλα αυτά για να παραμείνει στην εξουσία ο Γιάννης Λυμπέρης με συνοδοιπόρο μπροστά ή πίσω από τις «κουρτίνες» τον Ανδρέα Παπαδάκο.

 

Οι πρώτες «εκ των έσω» αντιδράσεις

 

Η πρώτη αντίδραση στο … σχέδιο Παπαδάκου- Λυμπέρη ήρθε με την δημοσιοποίησή του από την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ήλιδας κ.Νίκη Κοκκαλιάρη η οποία με δημόσια ανάρτησή τους διαφώνησε, αφού όπως είπε δεν «πληροί όλα τα νόμιμα».  Το θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού τέθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, με τον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, εντέχνως να αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση που του έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος την μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Τσεριώνης. Μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα την ενοχή του Γιάννη Λυμπέρη, στο αποτρόπαιο σχέδιο Παπαδάκου για άλωση της ιστορίας του τόπου στο βωμό της προσωπικής του ικανοποίησης.

 

 

Γιατί δεν αναλαμβάνει το σταθμό ο μεγάλος ευεργέτης;

 

Από τη στιγμή που ο «μεγάλος ευεργέτης» επιθυμεί την αναβάθμιση του ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας, γιατί δεν αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη λειτουργία του. Ως επιχειρηματίας της … αλλοδαπής γνωρίζει τα κατατόπια και μπορεί να επενδύσει στο σταθμό, να προσλάβει τα άτομα που επιθυμεί και να τον οδηγήσει στο σημείο που θέλει. Γιατί άραγε θέλει ο κ. Παπαδάκος να επιβαρύνει τους πολίτες του Δήμου Ήλιδας με ένα επιπλέον κόστος και το όφελος να είναι προσωπικό; Ερωτήματα που ο κ. Παπαδάκος και οι συν αυτώ θα πρέπει να απαντήσουν.

 

 

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αμαλιάδας, αποτελεί μέρος της ιστορίας αυτής της πόλης. Είναι το μέσο που τις προηγούμενες δεκαετίες έκανε γνωστή την Αμαλιάδα όχι μόνο στη χώρα αλλά και το εξωτερικό. Με ευθύνη του Γιάννη Λυμπέρη, ο σταθμός υποβαθμίστηκε και τώρα επιχειρούν να τον εργαλειοποιήσουν για προσωπικό – πολιτικό συμφέρον. Η Δημοτική Παράταξη «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και εγώ προσωπικά δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί αυτό το αίσχος. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να σταματήσουμε το κακό που επιχειρηρούν οι κ.κ. Παπαδάκος και Λυμπέρης. Δεσεμυόμαστε δε πως από τις αρχές του 2024 όταν με τη στήριξη των συμπολιτών μας, αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης του Δήμου να επαναφέρουμε τη χαμένη αίγλη του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης. Με πρόγραμμα και σωστή στόχευση αυτός ο σταθμός μπορεί να αποτελέσει ξανά το σημείο αναφοράς της Αμαλιάδας.»

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

«Συντριβή» της Νέας Δημοκρατίας δείχνει η νέα δημοσκόπηση του «Ilia.news»

«Καθίζηση» σχεδόν… 15 ποσοστιαίων μονάδων (από τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2019) έδωσαν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας …

Οι εγγραφές στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή της Αμαλιάδας πότε ξεκινούν;

Ξεκίνησαν λοιπόν και τα σχολεία, ξεκίνησαν και οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ και πολλοί είναι αυτοί που ρωτάνε, πότε ξεκινούν …

Δημοσκόπηση «Ilia.news»: «Καταστροφική» η μέχρι στιγμής θητεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Ηλεία

Έκλεισε η δημοσκόπηση του «Ilia.news» με θέμα το πως αξιολογούν οι κάτοικοι της Ηλείας τη μέχρι στιγμής τη θητεία της …

Καταρρέει το Νοσοκομείο του Πύργου – Δέκτες καθημερινών καταγγελιών

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου είναι τραγική. Καθημερινά το Ilia.news  ,εδώ και έναν περίπου μήνα γίνεται αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών-παραπόνων… Κανένας …

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές ναρκωτικών στην Ηλεία – Κατασχέθηκαν περίπου (17) κιλά κάνναβης, (18) δενδρύλλια

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές ναρκωτικών στην Ηλεία Κατασχέθηκαν περίπου (17) κιλά κάνναβης, (18) δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας και μια καραμπίνα Συνελήφθησαν, …

Ο Ανδρέας Παπαδάκος για τον ραδιοφωνικό σταθμό Αμαλιάδας

Ανδρέα Παπαδάκου του Αθανασίου, κατοίκου Αμαλιάδας, Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Δήμου Ήλιδας   Προς: Τον κ. Δήμαρχο Ήλιδας   Κύριε …

  • MEDIA
  • Μην τολμήσετε να ακουμπήσετε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας

Μην τολμήσετε να ακουμπήσετε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας

ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ :

Μην τολμήσετε να ακουμπήσετε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας

 

ΔΕΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

 

-Λυμπέρης – Παπαδάκος αδιαφορούν για τη νομιμότητα και επιχειρούν να αλώσουν για ίδια-  και της «αυλής» τους- συμφέροντα  το Ραδιόφωνο που ίδρυσε ο αείμνηστος Σπύρος Μπεράτης

 

 

Λυμπέρης και Παπαδάκος αδιαφορούν ακόμη και για την ίδια τη νομιμότητα και προς χάρη δικών τους συμφερόντων (!) επιχειρούν να αλώσουν τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας με την «αυλή» τους…

Αυτό τονίζει με μια σκληρή ανακοίνωσή του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ο οποίος επισημαίνει ακόμη ότι « «Μπορεί η Δικαιοσύνη απλώς να παρακολουθεί σήμερα αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα ξυπνήσει…»

Αποτελούν ύβρεις οι ενέργειές σας – διαμηνύει ο κ. Κωνσταντόπουλος – και προσθέτει ότι προσβάλλουν την ιστορία του Σταθμού, τον ίδιο το Δήμο αλλά και την πόλη της Αμαλιάδας που επί δεκαετίες έχει ταυτιστεί με το ραδιόφωνό της όπως και τον ιδρυτή του αείμνηστο Σπύρο Μπεράτη.

Στο στόχαστρο του Υποψηφίου Δημάρχου εκτός των Λυμπέρη και παπαδάκου βρίσκεται και ο κ. Χουζούρης για τον οποίο δηλώνει ότι «απλώνει τα πόδια του πέρα από εκεί που φθάνουν « για το Δήμο Ήλιδας όπως και ο κ. Σωτηρόπουλος προς τον οποίο υπενθυμίζει τις εκλογές που έχουμε μπροστά μας μετά τις οποίες «δεν θα δίνει παράδοση και παραλαβή του Δήμου όπως το 2014 ή το 2019…»

Απευθυνόμενος εξάλλου σε Λυμπέρη – Παπαδάκο τους προτρέπει να κοιτάξουν που έχουν οδηγήσει το Δήμο και τους πολίτες, σε μια καταστρεπτική περίοδο, που πρέπει να την σταματήσουν στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές , για να αποφύγουν και την συντριπτική αποδοκιμασία που τους ετοιμάζουν οι δημότες…

Αυτό που συνέβαινε χρόνια τώρα μεταξύ Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλου δεν θα ισχύσει αυτή την φορά προειδοποιεί με νόημα ο κ. Κωνσταντόπουλος γιατί η ΑΝΑΤΡΟΠΗ είναι δεδομένη από τη νέα Δημοτική παράταξη «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και με αιχμή του δόρατος τη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ!

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας έχει ως εξής :

 

 

«Αποτελεί ύβρις για την ιστορία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας αλλά και την ίδια την πόλη, η προσπάθεια που κάνει το «δίδυμο της … αποτυχίας» Λυμπέρης – Παπαδάκος, να το αλώσουν με παράνομο τρόπο και με μοναδικό στόχο τα προσωπικά – πολιτικά όσο και της «αυλής τους» συμφέροντα.

Είναι τραγικό να βλέπεις αυτούς του δυο ανθρώπους να βάζουν πάνω από όλα το εγώ τους και με διαδικασίες που θυμίζουν άλλα καθεστώτα, να προσπαθούν να μετατρέψουν ένα σταθμό – ορόσημο, για την πόλη μας, σε προσωπικό «μαγαζάκι» που μέσω αυτού θα … αυτοπροβληθούν και θα «κερδίσουν» την επόμενη εκλογική μάχη.

Εμείς ως παράταξη και εγώ προσωπικά ως Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας, τηρώντας στο έπακρο τις υποσχέσεις μου, θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να αποτρέψω αυτό το «έγκλημα» και παράλληλα θα ενημερώσω τους πολίτες για του τι επιχειρούν να πράξουν αυτοί οι δυο κύριοι.

 

Το ανεφάρμοστο σχέδιο άλωσης του Ανδρέα Παπαδάκου

 

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας, ιδρύθηκε το 1952 και μετά τον «Καποδίστρια» μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία όπου το 98% κατέχει ο Δήμος Ήλιδας και το 2% δόθηκε στην οικογένεια του αείμνηστου ιδρυτή Σπύρου Μπεράτη.

Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας ορίστηκε από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, ο αναπληρωτής της και … «μέγας ευεργέτης» Ανδρέας Παπαδάκος. Από το 2019 έως και σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε ΠΟΤΕ και έτσι κανείς δεν γνωρίζει του τι ακριβώς συμβαίνει εντός του κτιρίου όπου στεγάζεται.

Ξαφνικά 70 χρόνια μετά, την πρώτη μετάδοση με δελτίο τύπου που δόθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. το Δημοτικό Ραδιόφωνο Αμαλιάδας και μετά «από συνεννόηση του Προέδρου Ανδρέα Παπαδάκου και της Ένωσης Δημοτικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδας και με τον πρώην Πρόεδρο της παραπάνω Ένωσης Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο, δημιουργείται ομάδα συνεργασίας γύρω από τον Διευθύνων Σύμβουλο Θεόδωρο Τριγωνίδη που θα βοηθήσει ειδικά στα θέματα της Διαφήμισης, του Προγράμματος και της Οργάνωσης της λειτουργίας του Σταθμού. Στην ομάδα βρίσκεται ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ως ο κύριος υπεύθυνος της αναγέννησης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Αμαλιάδας και ο Άκης Χουζούρης άμισθος σύμβουλος του Ανδρέα Παπαδάκου και παλιός παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στην ΕΡΑ Τρίπολης και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης».

Όπως επίσης αναφέρεται «Η ομάδα επανεκκίνησης του Σταθμού θα παραδώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου τη μελέτη βιωσιμότητας του Ραδιοφώνου καθώς και τις ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν έτσι ώστε μετά την 4μηνη λειτουργία της Πρωινής ζώνης του Ραδιοφώνου (09:00 – 13:00) να είναι σε θέση να λειτουργεί όπως τα υπόλοιπα πετυχημένα Δημοτικά Ραδιόφωνα της Ελλάδας, με πρόγραμμα όλο το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα». Όλα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου πέρα ότι είναι ανεφάρμοστα, προσβάλουν την ιστορία του σταθμού και της πόλης.

 

Θέλουν να τον «περάσουν» στον Δήμο

 

Φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια του κ. Παπαδάκου να βάλει «τα δικά του τα παιδιά» στο σταθμό ώστε να «υπακούουν τυφλά» τις εντολές του προέδρου. Όλα όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου δεν μπορούν να γίνουν πράξη αφού δεν νομιμοποιούνται από καμία απολύτως απόφαση του ΔΣ της Ανώνυμης Εταιρείας. Επίσης είναι γνωστό πως ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας, όπως αναφέρεται στην άδεια του, έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Πως και με ποιο τρόπο θα μετατραπεί σε ενημερωτικό από τη στιγμή που έχει «κλείσει» το θέμα της αδειοδότησής του από την Κυβέρνηση;

Η προσπάθεια του κ. Παπαδάκου δεν σταματά εκεί. Για να «κρατά δεμένους» όλους όσοι επιθυμεί να προσλάβει στο σταθμό, θέλει να τον μετατρέψει σε Δημοτικό. Δηλαδή να περάσει η ευθύνη στο Δήμο Ήλιδας και όλοι όσοι εργάζονται να γίνουν Δημοτικοί Υπάλληλοι. Για να υλοποιηθεί όμως το εγχείρημα θα πρέπει πρώτα να συνεδριάσει το ΔΣ του σταθμού και να λάβει ομόφωνη απόφαση. Στη συνέχει ο Δήμος Ήλιδας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κρίνει – εάν αυτό γίνεται – πως ο σταθμός πρέπει να επιστρέψει κάτι που σημαίνει πως ο Δήμος – οι πολίτες – θα αναλάβουν τα χρέη αλλά και το κόστος συντήρησής του. Και όλα αυτά για να παραμείνει στην εξουσία ο Γιάννης Λυμπέρης με συνοδοιπόρο μπροστά ή πίσω από τις «κουρτίνες» τον Ανδρέα Παπαδάκο.

 

Οι πρώτες «εκ των έσω» αντιδράσεις

 

Η πρώτη αντίδραση στο … σχέδιο Παπαδάκου- Λυμπέρη ήρθε με την δημοσιοποίησή του από την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ήλιδας κ.Νίκη Κοκκαλιάρη η οποία με δημόσια ανάρτησή τους διαφώνησε, αφού όπως είπε δεν «πληροί όλα τα νόμιμα».  Το θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού τέθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, με τον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, εντέχνως να αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση που του έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος την μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Τσεριώνης. Μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα την ενοχή του Γιάννη Λυμπέρη, στο αποτρόπαιο σχέδιο Παπαδάκου για άλωση της ιστορίας του τόπου στο βωμό της προσωπικής του ικανοποίησης.

 

 

Γιατί δεν αναλαμβάνει το σταθμό ο μεγάλος ευεργέτης;

 

Από τη στιγμή που ο «μεγάλος ευεργέτης» επιθυμεί την αναβάθμιση του ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας, γιατί δεν αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη λειτουργία του. Ως επιχειρηματίας της … αλλοδαπής γνωρίζει τα κατατόπια και μπορεί να επενδύσει στο σταθμό, να προσλάβει τα άτομα που επιθυμεί και να τον οδηγήσει στο σημείο που θέλει. Γιατί άραγε θέλει ο κ. Παπαδάκος να επιβαρύνει τους πολίτες του Δήμου Ήλιδας με ένα επιπλέον κόστος και το όφελος να είναι προσωπικό; Ερωτήματα που ο κ. Παπαδάκος και οι συν αυτώ θα πρέπει να απαντήσουν.

 

 

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αμαλιάδας, αποτελεί μέρος της ιστορίας αυτής της πόλης. Είναι το μέσο που τις προηγούμενες δεκαετίες έκανε γνωστή την Αμαλιάδα όχι μόνο στη χώρα αλλά και το εξωτερικό. Με ευθύνη του Γιάννη Λυμπέρη, ο σταθμός υποβαθμίστηκε και τώρα επιχειρούν να τον εργαλειοποιήσουν για προσωπικό – πολιτικό συμφέρον. Η Δημοτική Παράταξη «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και εγώ προσωπικά δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί αυτό το αίσχος. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να σταματήσουμε το κακό που επιχειρηρούν οι κ.κ. Παπαδάκος και Λυμπέρης. Δεσεμυόμαστε δε πως από τις αρχές του 2024 όταν με τη στήριξη των συμπολιτών μας, αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης του Δήμου να επαναφέρουμε τη χαμένη αίγλη του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης. Με πρόγραμμα και σωστή στόχευση αυτός ο σταθμός μπορεί να αποτελέσει ξανά το σημείο αναφοράς της Αμαλιάδας.»

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

«Συντριβή» της Νέας Δημοκρατίας δείχνει η νέα δημοσκόπηση του «Ilia.news»

«Καθίζηση» σχεδόν… 15 ποσοστιαίων μονάδων (από τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2019) έδωσαν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας …

Οι εγγραφές στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή της Αμαλιάδας πότε ξεκινούν;

Ξεκίνησαν λοιπόν και τα σχολεία, ξεκίνησαν και οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ και πολλοί είναι αυτοί που ρωτάνε, πότε ξεκινούν …

Δημοσκόπηση «Ilia.news»: «Καταστροφική» η μέχρι στιγμής θητεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Ηλεία

Έκλεισε η δημοσκόπηση του «Ilia.news» με θέμα το πως αξιολογούν οι κάτοικοι της Ηλείας τη μέχρι στιγμής τη θητεία της …

Καταρρέει το Νοσοκομείο του Πύργου – Δέκτες καθημερινών καταγγελιών

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου είναι τραγική. Καθημερινά το Ilia.news  ,εδώ και έναν περίπου μήνα γίνεται αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών-παραπόνων… Κανένας …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων