22.9 C
Pýrgos
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Μια εξαιρετική συναυλία παρακολούθησε το κοινό που το βράδυ της Δευτέρας

spot_img

Προτεινόμενα

Μια εξαιρετική συναυλία παρακολούθησε το κοινό που το βράδυ της Δευτέρας παραβρέθηκε στο νέο αμφιθέατρο του Πολυχώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ήλιδας.

Η συναυλία διοργανώθηκε από το Δήμο Ήλιδας ,το Ν.Π.Δ.Δ. «Ο ΗΛΕΙΟΣ» και το Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας, υπό τον τίτλο «ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΕΝΑΥΣΜΑ» που σηματοδοτεί το ξεκίνημα του μελωδικού ταξιδιού του Ωδείου στο νέο χώρο πολιτισμού της περιοχής, όπου θα χτυπά πλέον η καρδιά της πόλης.

Υπέροχα ακούσματα στο πιάνο, μελωδικές φωνές στην ερμηνεία, μαγευτικοί ήχοι στην κιθάρα, όπου απλόχερα προσέφεραν σπουδαστές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου οι οποίοι ενθουσίασαν το κοινό με την άψογη παρουσία τους.

Πριν την έναρξη της συναυλίας, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με ένα σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε πρωτίστως τα παιδιά που συμμετείχαν στη συναυλία, κυρίως για την προσπάθεια που κάνουν όλο το χρόνο στο Ωδείο για να παραμένουν πρώτοι.

Ως επιβράβευση αυτής της προσπάθειας, ο Δήμος επέλεξε να πραγματοποιηθεί αυτή η συναυλία στο νέο στολίδι πολιτισμού του Δήμου μας, τον νεότευκτο πολυχώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και όχι σε κάποια άλλη αίθουσα γιατί οι πολιτιστικές υποδομές του τόπου μας πρέπει να ανοίγουν για όλους αυτούς που μπορούν να τις τιμήσουν και να τις σεβαστούν.

Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ήλιδας τόνισε ότι, η ενασχόληση με τη μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση, δεν αποτελούν μόνο προσωπική ευχαρίστηση, δεν καλλιεργούν μόνο την ψυχή και το πνεύμα αλλά συντελούν και σε μια ουσιαστική εκπαίδευση η οποία οδηγεί όχι μόνο σε μια λαμπρή σταδιοδρομία, αλλά με πολλή προσπάθεια και προσήλωση προς το στόχο, μπορεί να φτάσει ακόμη και σε επαγγελματική καριέρα.

Η καθημερινή δουλειά που συντελείται στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας, αποδίδει καρπούς, και χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι σπουδαστές και καθηγητές που κάνουν λαμπρή καριέρα, με πολλές βραβεύσεις και ακόμη περισσότερες επιβραβεύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του υψηλού επιπέδου του Ωδείου μας, αποτελεί η μεγάλη επιτυχία του καθηγητή κλασικής κιθάρας Γιώργου Καφεντζή ο οποίος απέσπασε το πρώτο βραβείο στο 27ο Διεθνές φεστιβάλ Κιθάρας «Ευάγγελος Ασημακόπουλος – Λίζα Ζώη».

Τελειώνοντας ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της συναυλίας, καθώς και το κοινό για την παρουσία του.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Χριστοδουλόπουλος απένειμε τιμητικό έπαινο στον Καθηγητή Κλασικής Κιθάρας Γιώργο Καφεντζή, ο οποίος απέσπασε το πρώτο βραβείο στο εν λόγω διεθνές φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την περίοδο 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2018.

Στη Συναυλία συμμετείχαν –κατά σειρά– οι σπουδαστές πιάνου από την τάξη της κας Νόρας Χάρδα: Δημήτρης Μπουκουβάλας, Ραφαέλα Βυθούλκα, Ηρακλής Κοκκόσης & Χαρά Γκρίλλα, οι μαθήτριες της κας Βασιλικής Κεφάλα από το τμήμα μοντέρνου τραγουδιού: Λαμπρινή Ασημακοπούλου & Βασιλική Βυθούλκα, ο μαθητής μοντέρνου τραγουδιού της κ.Βασιλικής Κεφάλα από το Πατραϊκό Ωδείο Καριώτης ως φιλική συμμετοχή, ο Αριστοτέλης Κολοβός, πρώην μαθητής μοντέρνου τραγουδιού του Ωδείου, η ίδια η καθηγήτρια Μονωδίας του Ωδείου Βασιλική Κεφάλα σε δύο υπέροχα τραγούδια και τέλος ο Γιώργος Καφεντζής, καθηγητής Κλασικής Κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο, ο οποίος έπαιξε ένα μέρος του προγράμματός του με το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Την συνοδεία Πιάνου είχαν  ο Γιάννης Μαχαίρας, Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών του Ωδείου και η Βασιλική Κεφάλα. Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η Ευδοκία Ρουμανιά.

Εκτός του Δημάρχου Ήλιδας, παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι  κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος και κα Ρούλα Γκουβίτσα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος και πλήθος αρχών και φορέων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα