Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
19.1 C
Pýrgos

Μια νέα ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΗ στη ΔΑΦΝΙΩΤΙΣΣΑ

spot_img

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η 11η Δεκεμβρίου και τα μέλη της Συμπολιτείας Ολυμπίας σε συνεργασία με την Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στη Δαφνιώτισσα του Νομού Ηλείας για τη δημιουργία ακόμη μίας Παιχνιδοθήκης.

Από νωρίς τα παιδιά του χωριού ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνιώτισσας για να βρίσκονται στα γραφεία του Συλλόγου περιμένοντας με ανυπομονησία τον …Άγιο  Βασίλη να έρθει νωρίτερα στο χωριό τους.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Διονύσης Λιακόπουλος με τα μέλη του Συλλόγου, δρομείς του Δρόμου Εκεχειρίας από το χωριό αλλά και τα παιδιά του χωριού υποδέχθηκαν τα μέλη της Συμπολιτείας και της Πολιτείας. Ο κ. Λιακόπουλος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Ομίλου, τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχυθεί η παιχνιδοθήκη. Στον πρόεδρο και στον Πολιτιστικό Σύλλογο δόθηκαν αναμνηστικά από τον Δρόμο Εκεχειρίας 2019. Κάθε χρόνο οι κάτοικοι της Δαφνιώτισσας υποδέχονται με τοπικά καλούδια τους δρομείς της Εκεχειρίας.

 

Η πρόεδρος του Ομίλου Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη, ευχαρίστησε τους κατοίκους για την παρουσία τους αλλά και τη στήριξη κάθε χρόνο στο «Δρόμο της Εκεχειρίας», όλους όσους συνεισέφεραν και τόνισε ότι η αλληλεγγύη πρέπει να κυριαρχήσει σε κάθε δραστηριότητά μας και στη νέα δύσκολη χρονιά. Μιλώντας στα παιδιά τους τόνισε ότι: «Οι ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΕΣ λειτουργούν κατά το πρότυπο των δανειστικών βιβλιοθηκών, μόνο που το αντικείμενο του δανεισμού δεν είναι μόνο βιβλία αλλά παιχνίδια  που προσφέρουν πολίτες, από εκείνα που είναι… ξεχασμένα στην αποθήκη ή το πατάρι του σπιτιού! Και πρόσθεσε: «Φέρνοντας  τα παιχνίδια κάνουμε εμείς την αρχή, και στη συνέχεια  αυτά μπορούν να συμπληρωθούν από εσάς  ή τους ετεροδημότες. Θέλουμε να έχετε την παιχνιδοθήκη σας και ως τόπο αναφοράς όπου θα συγκεντρώνεστε και θα παίζετε  ή ομαδικά παιχνίδια, επιτραπέζια, να βλέπετε παιδικά dvd αλλά και να δανείζεστε τα παιχνίδια, να παίζετε στο σπίτι σας, και όταν τα βαρεθείτε  να τα επιστρέφετε  στην παιχνιδοθήκη, για να τα χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο παιδί».

Τα παιδιά με τη σειρά τους ευχαρίστησαν και συζήτησαν μαζί τους τα σχέδιά τους για το πώς θα αξιοποιήσουν την παιχνιδοθήκη τους τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων διακοπών τους.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα