24.9 C
Pýrgos
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί…

spot_img

Προτεινόμενα

Όλη η συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στην εφημερίδα « Παρασκήνιο».

Το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ήλιδας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος παραχώρησε στην εβδομαδιαία και πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που θα συζητηθεί. Ο κ. Κωνσταντόπουλος μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τον  νομό μας, την επί σειρά ετών σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη και με τον ίδιο τον Πρόεδρο, αλλά και για το πώς εκτιμά την πολιτική κατάσταση στη χώρα.  Παρακάτω παραθέτουμε την συνέντευξη που έχει ως εξής:

Μια πολυσχιδής προσωπικότητα με ενεργή παρουσία στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα για περισσότερο από 20 χρόνια είναι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Προέρχεται από μία Αγροτική οικογένεια του δήμου Ήλιδας της Ηλείας και ακολούθησε μία πετυχημένη διαδρομή που του δίδαξε πολλά. Ως αξιωματικός πολεμικής αεροπορίας έμαθε να είναι ασυμβίβαστος αγωνιστής πραγματικός πατριώτης. Ως αυτοδιοικητικός, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης και δημοτικός σύμβουλος έμαθε να είναι φιλικός και προσηνής με τους πολίτες ευαισθητοποιημένος με την τρίτη ηλικία και τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες προσφέροντας ακούραστα μεγάλο κοινωνικό έργο στον Δήμο και στην εκκλησία.Φύση ήσυχη και ανεξάρτητη,«παλικάρι της Ηλείας», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, σύμβουλος επιχειρήσεων σήμερα( είναι απόφοιτος δημόσιας διοίκησης Παντείου) εμπνέει εμπιστοσύνη με την καθαρότητα του λόγου του και την εντιμότητα των πράξεών του. Ανήκει στην νέα δυναμική γενιά των πολιτικών που έχει ανάγκη η χώρα μας (είναι στέλεχος πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας),ο κύριος Κωνσταντόπουλος παραχώρησε στο Παρασκήνιο μία  ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Είστε αυτοδιοικητικός, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ήλιδας με σημαντική παρουσία και δράση. Η αναγνώριση της προσωπικότητάς σας και του έργου σας στην Ηλεία είναι δεδομένη ακόμα και από άλλους πολιτικούς χώρους. Έχετε σκεφτεί πως είναι να εκπροσωπείτε έναν νομό με τόσα προβλήματα αλλά και συνάμα με τόσες ιδιαιτερότητες;

Πράγματι ο νομός Ηλείας συνδυάζει τον πρωτογενή τομέα με την έντονη πολιτιστική κληρονομιά έχοντας ως ναυαρχίδα την Αρχαία Ολυμπία, την ΑρχαίαΉλιδα και τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Τα δύο μας μεγάλα λιμάνια, Κατάκολο και Κυλλήνη, οι απέραντες παραλίες μας, οι ιαματικές πηγές του νομού μας που ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξη τους αλλά τα αναρίθμητα ιστορικά θρησκευτικά  μνημεία προσφέρονται για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αλλά δυστυχώς η Ηλεία βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάπτυξης στη χώρα με ανύπαρκτες υποδομές και χωρίς ασφαλείς οδικούς άξονες σύνδεσής της με Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα.

Δυστυχώς ούτε και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 που έπρεπε να  έχουν  πρωταγωνίστρια την Ηλεία δεν αφήσαν πίσω τους ούτε σημαντικά έργα υποδομής ούτε την τουριστική ανάπτυξη που θα έπρεπε. Κατόπιν ακολούθησαν  και τα καταστροφικά γεγονότα της πυρκαγιάς του 2007 και του σεισμού του 2008 και ο νομός επλήγη ανεπανόρθωτα..

Τα «Άγια χώματα» όπως χαρακτηρίζουν πολλοί την Ηλεία στην πραγματικότητα είναι ένας νομός σε εγκατάλειψη. Ως πολίτης της Ηλείας που ασχολείται με την πολιτική και τα κοινά, τα βιώνω και με θλίβει αυτή η κατάσταση στασιμότητας και αδιαφορίας που επικρατεί.

Για αυτό έχω εκφράσει την επιθυμία μου να ενεργοποιηθώ πιο δραστικά και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και των συλλογικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας για να είμαι υποψήφιος βουλευτής Ηλείας στις επόμενες εκλογές. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και πολλά υψηλά στελέχη του κόμματος, όπως ο γραμματέας του κόμματος κ. Αυγενάκης, έχουν επισκεφτεί επανειλημμένα την Ηλεία. Ο Πρόεδρος μάλιστα στην τελευταία του περιοδεία στο νομό απέδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του νομού μας και τις δυνατότητες του.

Πώς προέκυψε από Αξιωματικός καριέρας στην Πολεμική μας Αεροπορία η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική;Έπαιξαν κάποιο ρόλο οι οικογενειακές σας καταβολές;

Καμία σχέση. Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό, στον οικισμό Ανάληψη του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία από αγροτική οικογένεια. Από την πρώτη λυκείου είχα ένα στόχο, αν και αντιδρούσε η μητέρα μου, να πετύχω στη σχολή Ικάρων και το πέτυχα. Με την πολιτική δεν είχαμε ως οικογένεια ενεργή σχέση. Προσωπικά παρακολουθούσα με δέος τις πολιτικές ομιλίες και διαξιφισμούς στη Βουλή μεταξύ δύο πολιτικών ηγετών της εποχής εκείνης, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Είχα την τύχη και την ευτυχία όμως να γνωρίσω τον Κυριάκο στις αρχές του ‘90 και συνάμα τον αείμνηστο Πρόεδρο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και να βρεθώ δίπλα του επί σειρά ετών.Κατόπιν αυτού τα λόγια είναι περιττά..

Χαρακτηρίζεστε από τους διαχρονικούς «Μητσοτακικούς»..Όπως είναι γνωστό ήσασταν επί σειρά ετών κοντά στον αείμνηστο επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αλλά πρωτίστως συνδέεστε και με προσωπικές οικογενειακές σχέσεις με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγό του. Ακόμα όμως δεν σας έχουμε δει σε θέσεις και ρόλους στην πολιτική. Δεν έχετε προσωπικές φιλοδοξίες;

Θεωρώ τιμή μου που στη ζωή μου πριν πολλά χρόνια σε μικρή ηλικία, θα έλεγα, γνώρισα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα.Πρόκειται για ιδιαίτερα εξαίρετες προσωπικότητες με ήθος και απλότητα. Αυτό για το οποίο πάντα τους θαύμαζα, ήταν η σκληρή δουλειά και τα απίστευτα ωράρια εργασίας τους. Θα μπορούσα να πω πολλά για την Μαρέβα και τον Κυριάκο αλλά η ζωή θα φέρει από μόνη της την αναγνώριση τους. Πιστεύω στον Κυριάκο ακλόνητα ότι θα αποτελέσει τον ηγέτη μιας νέας πολιτικής που θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας. Παρακολουθώ με λύπη την αήθη και επαίσχυντη πολιτική ορισμένων να χτυπούν τη σύζυγό του, Μαρέβα, με απώτερο στόχο τον Κυριάκο, μια πολιτική  χειρίστου είδους που προηγούμενο δεν έχει στη χώρα, και επειδή γνωρίζω πολύ καλά την Μαρέβα είμαι βέβαιος πως τους ενοχλεί πολύ η ακεραιότητα του χαρακτήρα της, η δυναμικότητα της προσωπικότητας της και η ευγένεια και απλότητα της. Χαρακτηριστικά εξαιρετικά σπάνια και άκρως αναγκαία για την σύζυγο ενός πολιτικού, ενός αρχηγού κόμματος και ενός αυριανού πρωθυπουργού.

Όσον αφορά τα χρόνια που βρέθηκα κοντά στον αείμνηστο Πρόεδρο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που προσωπικά θεωρώ τον κορυφαίο πολιτικό ηγέτη της μεταπολίτευσης, μόνο συγκίνηση και σεβασμό με γεμίζουν οι σκέψεις καθώς γαλουχήθηκα δίπλα του με αξίες κι εμπειρίεςπολύτιμες που με ακολουθούν ως σήμερα στη ζωή μου και στην πολιτική.

Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος έχει φιλοδοξίες στη ζωή του και προσωπικά δεν θα το αρνιόμουν. Αλλά οι αξίες μου και οι αρχές μου δεν θα μου επέτρεπαννα εκμεταλλευτώ καταστάσεις.. Προσωπικά έχω εκφράσει την επιθυμία να είμαι υποψήφιος βουλευτής Ηλείας και έχω ακολουθήσει με σεβασμό τη διαδικασία που προβλέπεται. Η τελική απόφαση είναι του Προέδρου.

 

Όπως όλα δείχνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Πιστεύεις ότι μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας;

Είμαι ακλόνητα πεπεισμένος ότι θα γίνει πρωθυπουργός και μάλιστα πολύ καλός. Προσωπικά αυτό που επιθυμώ και ελπίζω είναι οι Έλληνες να λειτουργήσουν λογικά. Να δώσουν στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ισχυρή Εντολή αυτοδυναμίας. Να κλείσουν οι Έλληνες τα αυτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού και της προπαγάνδας διχασμού που καλλιεργεί ο κ Τσίπρας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα