ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μιχαλόπουλος: «Μέριμνα για τις ομάδες που έχουν παίκτες εκτός νομού»

  • 36
    Shares

Ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί τη Δόξα Νέας Μανολάδας, όχι όμως μόνο τη Δόξα, αλλά εκατοντάδες ομάδες της Ελλάδας, οι οποίες βρίσκονται στα σύνορα νομών, απασχολεί τον Πρόεδρο των Αετών της Ηλείας Κώστα Μιχαλόπουλο, ο οποίος και αναδεικνύει μια πτυχή του. Είναι οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ και κατοικούν εκτός Ηλείας.

 

Ο Κώστας Μιχαλόπουλος, μιλώντας στο ilia.news για τα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφέρει μεταξύ άλλων και αυτό, θέμα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει την ΕΠΟ και τις τοπικές ΕΠΣ, πριν λάβουν οποιεσδήποτε αποφάσεις για επανέναρξη διοργανώσεων:

«Θα θίξω ένα θέμα το οποίο απασχολεί, τη Δόξα και πολλές τοπικές ομάδες οι οποίες εδρεύουν στα όρια των νομών, όπως για παράδειγμα ο ΑΟ Κυπαρισσίας. Εμείς διαθέτουμε πολλούς παίκτες από τον γειτονικό νομό Αχαΐας. Κατά συνέπεια, ακόμα και να υποθέσουμε ότι ξεκινούσε το Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, αν δεν αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακινήσεων εκτός νομού, θα είχαμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε το δυναμικό μας».

Αναφορικά με το τί εκτιμά ο ίδιος για την επάνοδο, αλλά και το τι μπορεί να γίνει το οποίο θα είναι και η καλύτερη λύση, σχολιάζει:

«Είναι πολλά τα προβλήματα. Από πού να αρχίσω δεν ξέρω. Και δεν έχω να προτείνω απολύτως τίποτα. Γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο. Βγαίνεις έξω και συναντάς άνεργους, να φοβούνται μην τους κόψει πρόστιμο η Αστυνομία. Πώς να ζητήσουμε βοήθεια; Η Δόξα δεν έχει και κανά μικρό μπάτζετ. Τα χρήματα που έχουμε είναι πολλά και είναι δύσκολο να βγουν. Να αφήσουμε το οικονομικό και να πάμε στο αγωνιστικό; Ας πούμε ότι και ξεκινήσαμε τον Γενάρη. Με τι προϋποθέσεις; Ερασιτέχνες παίκτες διαθέτουμε. Οι οποίοι από πέρσι τον Μάρτιο, δηλαδή εννέα συνεχόμενους μήνες, έχουν βρεθεί στο γήπεδο για προπόνηση δυόμισι μήνες μόνο. Και έχουν δεν έχουν έξι παιχνίδια στα πόδια τους. Τι θα τους πούμε; Κάντε είκοσι μέρες προετοιμασία και μετά ξεκινήστε να παίζετε Κυριακή-Τετάρτη; Πώς θα ανταποκριθούν; Έπειτα ας πούμε ότι ξεκινήσαμε και παίζουμε κανονικά. Πότε θα τελειώσουμε; Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο; Και πότε θα ξεκουραστούν οι παίκτες για τη νέα σεζόν; Ακούγεται η πρόταση να παιχτεί ένας γύρος. Και ποιος από τους γύρους να παιχτεί; Ο πρώτος ή ο δεύτερος; Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορεί μια ομάδα να προλάβει να καλύψει τις όποιες απώλειες. Συνεπώς δεν διακρίνω καμία λύση. Ίσως μόνο να σταματήσουν τα πρωταθλήματα και να αρχίσουν πάλι του χρόνου. Από την άλλη πλευρά όμως και αυτό θα είναι άσχημο για τους παίκτες, οι οποίοι παίρνουν ένα χαρτζιλίκι και πολλοί από αυτούς το περιμένουν για να ζήσουν. Γι’ αυτό και είπα ότι καμία λύση δεν θα είναι εύκολη. Εμείς πέρσι, είχαμε μια ομάδα η οποία επένδυσε και έφτασε πολύ κοντά να διεκδικεί το Πρωτάθλημα. Και μας είπαν ότι σταματάμε εδώ και τερματίζουμε δεύτεροι, χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει τα παιχνίδια μας».


  • 36
    Shares