20.9 C
Pýrgos
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Μνημείο Τιμής για τους κατοίκους του Δ.Δ. Περιστερίου

spot_img

Προτεινόμενα

Σε μια όμορφη και σεμνή εκδήλωση με παρουσία πλήθος κόσμου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιστερίου με σκοπό να τιμήσουν όλους τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι στάθηκαν ενωμένοι και ηρωικά μπροστά στα χτυπήματα του σεισμού και της φωτιάς.

Ο πρόεδρος του Δ. Δ. Περικλής Παναγιωτόπουλος δήλωσε :

Σήμερα όπως και κάθε μέρα ανασαίνω περηφάνεια.

Ναι, είμαι περήφανος όταν βλέπω νέους ανθρώπους να έχουν όραμα.

Είμαι χαρούμενος που βλέπω νέα παιδιά να έχουν τόσο όρεξη, διάθεση και πείσμα.

Σαν πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος και εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής θέλω να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Μόνο με την λέξη μαζί μπορούμε να πορευτούμε.

Πιστεύω στο ομαδικό πνεύμα και Ο Πολ. Συλ. Περιστερίου λίγο πριν κλείσει ένα χρόνο από την δημιουργία του μας έχει κάνει περήφανους.

Το μνημείο που βλέπετε δεν είναι μια απλή πλάκα είναι ένδειξη τιμής σε όλους τους κατοίκους για την αγάπη τους προς τον τόπο τους. Είναι η αρχή και η κατοχύρωση των πιστεύω μας. Διαβάστε με προσοχή σε λίγο την κάθε λέξη που έχει γραφτεί για τον τόπο μας.

Θα ανατριχιάσετε γιατί κάθε λέξη κρύβει ανάσες και βλέμματα που δεν κόπηκαν και δεν έκλεισαν ποτέ γιατί όπως καλά αποδίδει η ποιήτρια Αννα Κορτεση δεν φοβηθήκαμε ποτέ γιατί πάντα είχαμε ανοιχτά τα φτερά μας.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιστερίου και ποιήτρια Κορτεση Αννα δήλωσε:

Το ποίημα που αναγράφεται στην πλάκα είναι εμπνευσμένο απο το θάρρος, την ανιδιοτέλεια, την ομαδικότητα και την αξιοπρέπεια που διακατέχει όλους τους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος η οποίοι παρότι δέχτηκαν αρκετά χτυπήματα από τον σεισμό και την φωτιά στάθηκαν με ηρωισμό ενωμένοι και το λίγο που μπορώ να κάνω είναι να τους αφιερώσω δύο γραμμές που ξεχειλίζουν περηφάνια.

Ναι είμαι περήφανη που το παιδί μου μεγαλώνει ανάμεσα σας, είμαι περήφανη και σας ευχαριστώ για την τιμή να με δεχτείτε και να με αγκαλιάσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Όλο το διοικητικό συμβούλιο έχει μόνο ένα αίσθημα και αυτό είναι της ευθύνης και έχει και μόνον έναν δρόμο και αυτός είναι της προσφοράς και τις ανιδιοτέλειας.

Δουλεύουμε με όρεξη και διάθεση διότι σας έχουμε δίπλα μας και σας ευχαριστούμε για την αμέριστη εμπιστοσύνη. Σας ευχαριστούμε που σε κάθε κρούση μας είστε εδώ δίπλα μας και μας στηρίζετε στο όραμα μας. Το οποίο είναι μόνο ένα , να βάλουμε και εμείς σε τούτο τον κόσμο ένα λιθαράκι για τα παιδιά μας. Να τους δείξουμε ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο και ακατόρθωτο όταν πορεύεσαι στο φως με γνώμονα την αγάπη και την ανιδιοτέλεια.

Το ποίημα που αναγράφεται στο μνημείο είναι από την ποιητική μου συλλογή Ηλιδας φωτός η οποια θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα και περιέχει ποιήματα αφιερωμένα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας.

Η γή της Ήλιδας είναι ευλογημένη γιατί της ευλογίας το φως προέρχεται από τα σωθικά της και εμείς είναι χρέος μας να μεταλαμπαδεύσουμε αυτο το μεγαλείο στις επόμενες γενιές. Ζούμε στον πιο ευλογημένο τοπο που πραγματικά είναι σαν τον άγγιξε χέρι θεού.

Στις γραμμές που θα διαβάσετε θα δείτε οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Περιστεριού τον εαυτό σας και οι περαστικοί που θα σταματησουν θα δουν τα ματιά και την ψυχή σας.

Αν δείτε το δημοτικό διαμέρισμα Περιστερίου από ψηλά θα δείτε ότι δεν πήρε τυχαία το όνομα του, οι κατοικίες είναι σε τέτοια θέση οπου σχηματίζουν ένα περιστέρι το οποίο έχει ανοιχτά τα φτερά του.

Το όνομα του φυσικά δεν είναι τυχαίο όχι μόνο για την συγκεκριμένη εκδοχή αλλά γιατί το περιστέρι συμβολίζει την αγιοσύνη κ την ελευθερία. Γιατι μόνο αυτό το όνομα ταιριάζει στους κατοίκους του.

Για έμας ομως είναι ακόμη πιο σημαντικό γιατί συμβολίζει το σπίτι μας, την οικογένεια μας και τις αξίες μας.

Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ σήμερα να μοιραστείτε μαζί μας όχι την αποκάλυψη ενός μνημείου αλλά την αποκάλυψη μιας ιστορίας και ενός τόπου που είναι ψηλά, που είναι καθαρός και ευλογημένος και που συνεχίζει να έχει ανοιχτεί την αγκαλιά του σε όλους , έτσι και αλλιώς τα χέρια μας ήταν και είναι πάντα ανοιχτά και τα φτερά μας δεν ήταν ποτέ κλειστά.

Ας μου επιτραπεί να καλωσορίσω τους καλεσμένους μας σήμερα με μια φράση εκ μέρους όλων η οποια σύντομα θα αναγράφετε και στην είσοδο του χωριού όπως αναγράφετε και στις καρδίες μας.

Καλώς ήρθατε στο σπίτι μας.

Την εκδήλωση τίμησε ο Δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλοπουλος ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε ότι αυτές οι πράξεις πρέπει να γίνουν παράδειγμα και για άλλους συλλόγους.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο ιεράς του Δ. Δ.  Πάτερ Διονύσιος ο οποίος ανέφερε ότι όλοι θα πρέπει να είναι δίπλα σε αυτόν τον δραστήριο σύλλογο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα