ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΠΟ με Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Μιλάει στο ilia.news ο Τάκης Αλεξόπουλος

  • 26
    Shares

Η Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο έχει ως σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών και συνεργειών από τις δύο πλευρές σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτόμων προγραμμάτων.

 

Στη συνάντηση και τη σύναψη της συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στο πάρκο Γουδή, την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο πρόεδρος Βαγγέλης Γραμμένος και το  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο πρύτανης, καθηγητής Αθανάσιος Κατσής και ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, αναπληρωτής καθηγητής Τάκης Αλεξόπουλος. Να σημειωθεί εδω ότι αυτή η συνεργασία, έχει εγκριθεί ομόφωνα τον Δεκέμβριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία συνεδρίασε με την παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων της FIFA και της UEFA, οι οποίοι ομόφωνα χαιρέτισαν την προσπάθεια αυτή, θεωρώντας την αναγκαία προς υλοποίηση.

 

Ο Ηλείος, Τάκης Αλεξόπουλος, προεδρεύων του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δήλωσε στο ilia.news: “Εδώ και έξι μήνες, το τμήμα ξεκίνησε μια προσπάθεια εξωστρέφειας σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο που διέπει την αξιολόγηηση των Πανεπιστημίων. Να συνεργάζονται δηλαδή με φορείς. Αυτό έχει προεκτάσεις, όπως το να γνωρίζουν οι φοιτητές μας τη δουλειά, στον τόπο που γίνεται η παραγωγή του έργου. Τέτοιες συμβάσεις έχουμε υπογράψει με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τη Football League, με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, την ΕΠΟ χθες, το αθλητικό κέντρο «Σπύρος Λούης», το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας και άλλες. Αυτές που ανέφερα είναι μόνο για το τελευταίο τρίμηνο. Πρόσφατα το τμήμα πραγματοποίησε μεγάλη διεθνή ημερίδα με θέμα τον αθλητικό στοιχηματισμό, η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, επειδή οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν από έξι ευρωπαϊκές χώρες και επίσης ήταν το σύνολο των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, έχουν εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά η συνεργασία με τους φορείς θα γίνεται σε αναπτυξιακά και κοινωνικά προγράμματα”.

 

Ο Τάκης Αλεξόπουλος (φώτο με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνο Μαυροκουκουλάκη, κατά την προσφατη έναρξη συνεργασίας του Πανεπιστημίου με το Τριφύλλι), έκανε λόγο για εξειδικευμένους ανθρώπους που θα αναλάβουν στο μέλλον τις τύχες του ελληνικού αθλητισμού. 

 

Ο Τάκης Αλεξόπουλος, στάθηκε ακόμα σε ένα θεμελιώδες κεφάλαιο του ελληνικού αθλητισμού, το σημείο εκείνο που είναι η ύπαρξη ανθρώπων εξειδικευμένων στη διοίκηση του αθλητισμού, οι οποίοι και θα αναλάβουν τις τύχες ενός πολύ σημαντικού τομέα της δημόσιας ζωής, (όπως είναι ο αθλητισμός), ενός τομέα με τεράστιες προεκτάσεις, οικονομικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές κ.λπ.:  “Σκοπός μας επίσης είναι η δημιουργία σεμιναρίων και διαλέξεων, από έμπειρα στελέχη της αγοράς, όπως είναι για παράδειγμα η ΕΠΟ, το ΟΑΚΑ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που θα προσφέρουν πολύτιμη γνώση στους φοιτητές, στο πλαίσιο συναφών αντικειμένων που μελετάει το Τμήμα. Η σύμπραξη λοιπόν με την ΕΠΟ, είναι μια κορυφαία και μοναδική συμφωνία σε επίπεδο Πανεπιστημίου και όχι Τμήματος και Σχολής, η οποία θα μπορέσει να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπου του ζητηθεί (το Πανεπιστήμιο), ενώ μπορεί φυσικά να παράσχει σχετική επιμόρφωση και τεχνογνωσία σε όλες τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας, όπως είναι το αθλητικό μάνατζμεντ, το αθλητικό μάρκετινγκ, η διαχείριση των οικονομικών των ομάδων και των Ενώσεων. Και φυσικά να κάνει mentoring, δηλαδή να αναδείξει ηγέτες, σε όλη την επικράτεια της χώρας, πάνω σε θέματα διοίκησης αθλητισμού”, κατέληξε ο Τάκης Αλεξόπουλος.

 

 

 


  • 26
    Shares