ΗΛΕΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες στην 1η Γιορτή Γλυκού στη Γαστούνη-Είχε θέμα την Καρυδόπιτα

  • 28
    Shares

Την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικά γλυκίσματα και άλλα εδέσματα, είχαν οι πολυάριθμοι παρευρισκόμενοι στην 1η Γιορτή του Γλυκού, η  οποία έγινε το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη.

Η γιορτή που διοργάνωσαν το Κέντρο Νεότητας Αθλητισμού και Πολιτισμού – «Κ.Ν.Α.Π. ΕΡΜΗΣ» και το Κέντρο Οργάνωσης και Υποδοχής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, C.O.P.A.E. ILIS  με έδρα τη Γαστούνη, με την υποστήριξη του Ν.Π. Πολιτισμού- Αθλητισμού- Περιβάλλοντος του  Δήμου Πηνειού, είχε σαν αντικείμενο το παραδοσιακό γλυκό της Καρυδόπιτας.

Τον διαπολιτισμικό χαρακτήρα της γιορτής ενίσχυσαν με την συμμετοχή τους ο Γάλλος καθηγητής ζαχαροπλαστικής και chef pâtissier et chocolatier κ.Valery SABLON, από το ΙΕΚ CFA de la GIRONDE της περιοχής Νέας Ακουϊτανίας, οι μαθητές ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ CFA IFAC DE GUIPAVAS από τη Βρέστη της Γαλλίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Το Γαϊτανάκι’’, ο Χορευτικός Όμιλος Γαστούνης ‘’Τερψιχόρη’’ και δύο μέλη του γαλλικού συλλόγου ’’Kaliphilos’’.

Επίσης, γλυκίσματα από τη Συρία ετοίμασαν και πρόσφεραν πρόσφυγες από το LM VILLAGE της Γαστούνης.

Η γιορτή εξάλλου έγινε με  τη στήριξη του ζαχαροπλαστείο «Νίκας» και των  αρτοζαχαροπλαστείων  «Μπίρμπας» και  ‘’Το Στάχυ’’.

 


  • 28
    Shares