Μοναδικές γευστικές εμπειρίες στην 1η Γιορτή Γλυκού στη Γαστούνη-Είχε θέμα την Καρυδόπιτα

spot_img

Προτεινόμενα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού (βίντεο)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού-Πλήθος γυναικών έστειλε ηχηρά μηνύματα ελπίδας! Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής». «Όπου...

Την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικά γλυκίσματα και άλλα εδέσματα, είχαν οι πολυάριθμοι παρευρισκόμενοι στην 1η Γιορτή του Γλυκού, η  οποία έγινε το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη.

Η γιορτή που διοργάνωσαν το Κέντρο Νεότητας Αθλητισμού και Πολιτισμού – «Κ.Ν.Α.Π. ΕΡΜΗΣ» και το Κέντρο Οργάνωσης και Υποδοχής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, C.O.P.A.E. ILIS  με έδρα τη Γαστούνη, με την υποστήριξη του Ν.Π. Πολιτισμού- Αθλητισμού- Περιβάλλοντος του  Δήμου Πηνειού, είχε σαν αντικείμενο το παραδοσιακό γλυκό της Καρυδόπιτας.

Τον διαπολιτισμικό χαρακτήρα της γιορτής ενίσχυσαν με την συμμετοχή τους ο Γάλλος καθηγητής ζαχαροπλαστικής και chef pâtissier et chocolatier κ.Valery SABLON, από το ΙΕΚ CFA de la GIRONDE της περιοχής Νέας Ακουϊτανίας, οι μαθητές ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ CFA IFAC DE GUIPAVAS από τη Βρέστη της Γαλλίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Το Γαϊτανάκι’’, ο Χορευτικός Όμιλος Γαστούνης ‘’Τερψιχόρη’’ και δύο μέλη του γαλλικού συλλόγου ’’Kaliphilos’’.

Επίσης, γλυκίσματα από τη Συρία ετοίμασαν και πρόσφεραν πρόσφυγες από το LM VILLAGE της Γαστούνης.

Η γιορτή εξάλλου έγινε με  τη στήριξη του ζαχαροπλαστείο «Νίκας» και των  αρτοζαχαροπλαστείων  «Μπίρμπας» και  ‘’Το Στάχυ’’.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα