ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού: Παρατηρώντας τα άστρα του ουρανού 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, η «1η Βραδιά Αστροπαρατήρησης».

Τρία τηλεσκόπια στράφηκαν στον ουρανό και έδωσαν μια σπάνια ευκαιρία στους πάνω από 180 παρευρισκόμενους, να παρατηρήσουν διάφορες γωνιές του σύμπαντος.

 Την συναρπαστική βραδιά οργάνωσαν από κοινού το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού και η ομάδα Atlas stories, που οργανώνει δράσεις σχετικές με τη φύση, το περιβάλλον και την επιστήμη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8.30 το βράδυ  και οι μαθητές του σχολείου υποδέχθηκαν τους καλεσμένους προσφέροντας ένα αναψυκτικό και γλυκά τα οποία είχαν φτιάξει οι γονείς τους. Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Κ. Μαρία Μπίρμπα, καλωσόρισε τους καλεσμένους και στη συνέχεια ο Υποδιευθυντής του σχολείου και συντονιστής της βραδιάς κ. Γιώργος Σταματίου παρουσίασε τους επίτιμους προσκεκλημένους.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν…. τα τηλεσκόπια, από τα οποία πέρασαν υπομονετικά όλοι οι παρευρισκόμενοι θαυμάζοντας την ομορφιά του νυκτερινού ουρανού.

Ηταν μια όμορφη βραδιά, η οποία προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των πρωτότυπων και επιτυχημένων δράσεων του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού.