ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μπάρτσα» Γ΄ Εθνικής, με την ανατροπή των ανατροπών


Το «Γρηγόριος Καλάκος», έγινε μάρτυρας μιας απίστευτης ανατροπής σήμερα το απόγευμα. Μιας τεράστιας νίκης της Βάρδας σε βάρος της  Καλαμάτας, στη μεγαλύτερη ανατροπή της 70χρονης ιστορίας του Παμβουπρασιακού, αλλά και μια μεγάλη ποδοσφαιρική παράσταση.  Η Καλαμάτα προηγήθηκε με 3-0 μέσα στη Βάρδα, αλλά οι Ταύροι ανέτρεψαν την κατάσταση και έφτασαν στο φινάλε να πανηγυρίζουν τη νίκη με 4-3!!

Η Καλαμάτα, υπενθυμίζουμε η αήττητη Μαύρη Θύελλα και η καλύτερη άμυνα της Γ΄ Εθνικής, προηγήθηκε στο 4΄, όταν από πλασέ του Γκασούκα και απόκρουση του Καπούταγλη, ο Ρονκάτο από κοντά με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 8′ ήρθε και δεύτερο χτύπημα για τη Βάρδα, όταν από δυνατό βολέ του Γκόμεζ αδράνησαν οι αμυνόμενοι και πήρε τη μπάλα ο Αθανασόπουλος πλασάροντας εύστοχα. Η Βάρδα, είχε στο 13′ σουτ του Καλογερόπουλου στο δοκάρι και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 21′ ήρθε και το 0-3 μετά από πλασέ του Αθανασόπουλου. Η Βάρδα προ της συντριβής με άλλα λόγια…

Η καλύτερη άμυνα έγινε σμπαράλια στη Βάρδα

Η Βάρδα έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στη Γ΄ Εθνική ότι είναι ομάδα από ατσάλι.  Δεν το έβαλε κάτω και στο 28′ σε σουτ του Καλογερόπουλου έδιωξε σωτήρια ο Γκόμεζ με εκτίναξη, ενώ στο 32′ φάουλ του Γ. Πολίτη έδιωξε δύσκολα ο Γκόμεζ , ενώ 33′ σε κεφαλιά του Ανδριέλου έδιωξε στη γραμμή ο Παπουτσογιαννόπουλος και ακολούθησε σουτ του Λιόση που έδιωξε ο Γκόμεζ!

Στο 42′ ο Ερέκι ανέτρεψε τον Κωνσταντινίδη, δόθηκε πέναλτι και ο Λιόσης μείωσε σε 1-3.  Στο 45΄μάλιστα, ο διαιτητής «έφαγε» νέο πέναλτι της Βάρδας, σε ανατροπή του Λιόση.

Η Καλαμάτα πλέον δεν είχε άλλες δυνάμεις. Δεν έδειχνε πια η ομάδα που θα μπορούσε να διατηρήσει ούτε αυτό το 1-3. Στο 47′ έγινε μπαλιά προς τον Κωνσταντινίδη που βγήκε μπροστά στον Γκόμεζ και πλάσαρε αλλά έδιωξε σωτήρια με τα πόδια ο Βραζιλιάνος γίγαντας. Ούτε στο 49΄ο Λιόσης με προβολή τα κατάφερε, ούτε στο 52΄ο Γούρμος. Στο 59′ σε ανατροπή του Π. Πολίτη από τον Καλογερόπουλο, δόθηκε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Λιόσης, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, ενώ στην επιστροφή ο Ντόμας έκανε το πλασέ άουτ. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ντόμας σε εκείνο το σημείο, το κατάφερε στο 68΄ με σουτ, μειώνοντας σε 2-3. Η Βάρδα είχε αρχίσει να το πιστεύει. Και έφτασε στο 75΄, με πλασέ του Κωνσταντινίδη να ισοφαρίζει σε 3-3. Πλέον, η Καλαμάτα δεν υπήρχε στο γήπεδο και η Βάρδα μπορούσε ακόμα και τη νίκη!  Και στο 88′, το γήπεδο πήρε «φωτιά», όταν σε γύρισμα του Ντόμα ο Δημητρίου με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα της καλύτερης άμυνας του Πρωταθλήματος, μιας άμυνας την οποία μέσα σε ένα ημίχρονο η Βάρδα είχε κάνει… σμπαράλια!

ΠΑΟΒ: Καπούταγλης, Λιόσης, Χούσα, Δ.Νικολόπουλος, Δημητρίου, Ανδριέλος (71′ Θ. Νικολόπουλος), Γ. Πολίτης, Καλογερόπουλος (38′ Γούρμος), Κωνσταντινίδης (90′ Σιδέρης), Ντόμας (90+2′ Παλιάτσας), Π. Πολίτης

Καλαμάτα: Γκόμεζ, Παπουτσογιαννόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Ερέκι, Σαραντόπουλος (80′ Ντενικόλο), Ζαχαρόπουλος, Ρονκάτο (76′ Μερκούρης), Γκασούκας (58′ Νινιός), Αθανασόπουλος.