ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ: Αποσύρεται χωρίς κυρώσεις ο Κόροιβος


Όπως αναφέρει η τροποποιητική ειδική προκήρυξη της ΕΟΚ, για την Α2, δεν προβλέπονται υποβιβασμοί. Ούτε και οικονομικές ή βαθμολογικές κυρώσεις στις ομάδες οι οποίες δεν θα λάβουν μέρος. Κατόπιν αυτού, ο Κόροιβος αποσύρεται από το Πρωτάθλημα, αφού δεν είναι σε θέση να συνεχίσει.

Όπως γράψαμε και χθες, με ελάχιστες μέρες προπόνησης, ήταν αδύνατο να φανεί ανταγωνιστικός, ενώ και η ομάδα δεν έχει ενδυναμώσει το ρόστερ της.

Οι ομάδες της Α2, έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα, Τρίτη 30 Μαρτίου να δηλώσουν απλά ότι αποσύρονται.

Η προκήρυξη αναφέρει ότι οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Κυριακή και Σάββατο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί. Ο πρώτος γύρος θα ολοκληρωθεί κανονικά, ενώ με το φινάλε του, οι οκτώ πρώτες ομάδες θα συνεχίσουν στον δεύτερο γύρο, στις αντίστροφες έδρες.

Στο φινάλε και του β’ γύρου, η πρωτοπόρος ομάδα θα πάρει την άνοδο για την Basket League, ενώ οι ομάδες από τις θέσεις 2-5 θα παλέψουν στα play offs για το δεύτερο εισιτήριο. Τέλος, δεν θα υπάρξει υποβιβασμός για κάποιο σωματείο, όπως δεν θα υπάρξει ποινή για όποια ομάδα δεν κατέβει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, καθώς το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να το δηλώσει άμεσα.