ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ: Καλή είδηση για τον Κόροιβο-Θέλει πρωταθλητές στο γήπεδο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος


Αντίθετος στην απόφαση που έλαβε πριν από λίγη ώρα η Basket League για οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος φέρεται να είναι ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του top10.gr.

 

Γίνεται αντιληπτό, ότι αν η ΕΟΚ, δηλαδή η Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης είναι αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία και να απονεμηθούν τα εισιτήρια για τις διοργανώσεις της FIBA. Αλλά και το κυριότερο, να ανακηρυχθούν οι υποβιβασθέντες, οι οποίοι θα πάρουν την άγουσα για την Α2.

Εάν ισχύει ένα τέτοιο σενάριο, τότε είναι ευχάριστο για τον Κόροιβο, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην προτελευταία θέση της Α2 και αν και η ΕΟΚ αποφάσιζε οριστική διακοπή, ο Κόροιβος θα υποβιβαζόταν αυτόματα στη Β΄ Εθνική.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό δημοσίευμα, που δείχνει μια διαμορφωθείσα τάση στις τάξεις της ΕΟΚ, η οποία αν επεκταθεί και στις τοπικές Ενώσεις, σημαίνει ότι σκοπός της μπασκετικής ηγεσίας της χώρας, είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά.

Σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 23 Μαρτίου, το Δ.Σ. της Basket League, με απόφασή του ομόφωνη, με ψήφους 14-0, αποφάσισε την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος λόγω ανωτέρας βίας, χωρίς όμως να έχει αποφασίσει ποιος θα πάρει το Πρωτάθλημα και ποιοι θα υποβιβαστούν.