Μπάσκετ: Καταγγελίες Πανιωνίου και «πόλεμος» δηλώσεων με τα Τρίκαλα

spot_img

Προτεινόμενα

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος Σταύρος Αλευρογιάννης, καταγγελίες οι οποίες αν ευσταθούν, δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στο Πρωτάθλημα μεταξύ των ΚΑΕ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Αλευρογιάννης άφησε να εννοηθεί ότι κάποιες ομάδες θα έπρεπε να μην έχουν το δικαίωνα να κάνουν μεταγραφές και να τους επιβληθεί τιμωρία, καθώς δεν έχουν τακτοποιήσει οφειλές τους προς το δημόσιο, προς την Ομοσπονδία και προς τους διαιτητές.

Σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες ασφαλώς χρήζουν έρευνας από τα αρμόδια όργανα, έτσι ώστε αν δεν αληθεύουν, να βάλει κάποιος στη… θέση του τον πρόεδρο του Πανιωνίου.

Ας δούμε λοιπόν τι είπε ο κ. Αλευρογιάννης, το περιεχόμενο των δηλώσεών του το οποίο έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Πανιώνιος, panioniosbc.gr:

Για τις αδειοδοτήσεις: «Στις 26/09/17 ήταν η τελευταία ημέρα αδειοδότησης για τις 2 νέες ΚΑΕ., όπου εκλήθησαν να υποβάλλουν την κάλυψη ΜΤΧ κεφαλαίου και σειρά τυπικών εγγράφων. Εμείς λόγω πολυμετοχικότητας και θέλοντας να είμαστε τυπικοί, προχωρήσαμε στην ταυτοποίηση καταθέσεων και μετόχων, όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβρη όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και 08/1/18 στην 1η συνεδρίαση της ΕΕΑ εγκρίθηκε το ΜΤΧ μας κεφάλαιο. Ξέρουμε λοιπόν ότι η έτερη ΚΑΕ μέχρι 15/02/18 δεν είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Καταλαβαίνετε λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ δέχτηκε μεγάλη πίεση, ενώ η έτερη ΚΑΕ μέχρι και προχθές ήταν υπό καθεστώς ανοχής και επιείκειας».

Για τις πληρωμές διαιτητών: «Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχει τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την πληρωμή εξόδων κίνησης και διαμονής διαιτητών, τεχνικών παρατηρητών καθώς και αμοιβές κριτών/σημειωτών και παρατηρητών διαιτησίας αγώνων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας και δημοσιεύματα, αλλά και επιβεβαίωση από τον ΕΣΑΚΕ στην πρόσφατη συνεδρίαση των μελών του άλλες ΚΑΕ δεν έχουν πληρώσει εδώ και μήνες τους διαιτητές, παραβιάζοντας κατάφωρα το άρθρο 36 του πειθαρχικού κώδικα του ΕΣΑΚΕ, που έχει συνυπογραφεί απ’ όλα τα μέλη του συνεταιρισμού. Στην περίπτωση αυτή σκεφτείτε ότι μια ομάδα που δεν έχει πληρώσει τα 2.500 ευρώ στους διαιτητές-κριτές για 8-9 αγώνες, αγοράζει έναν ολόκληρο παίκτη ξένο. Επίσης σκεφτείτε πόσο διαφορετικό θα ήταν το πρωτάθλημα, αν εφαρμόζονταν οι κανονισμοί και οι ΚΑΕ αυτές τιμωρούνταν όπως προβλέπεται από τον αθλητικό δικαστή με 1.000 ευρώ πρόστιμο και 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, που διπλασιάζεται σε υποτροπή. Κατά τα άλλα μόνο ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχει τιμωρηθεί φέτος με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για δυσφήμιση του αθλήματος, για μικρής έκτασης επεισόδια που έγιναν στον προαύλιο χώρο του γηπέδου, μεταξύ αστυνομίας και μεμονομένων οπαδών μας, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ και αφού έχουμε λάβει συγχαρητήρια τόσο από τον Κομισάριο του αγώνα όσο και από τα χείλη του επίσημου ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ για την άψογη τέλεση του αγώνα».

Για οφειλές προς την ΕΟΚ: “Επίσης υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις των ΚΑΕ που αφορούν στην έκδοση δελτίων αθλητών από την ΕΟΚ. Πώς λοιπόν αυτά τα δελτία είναι έγκυρα και πως νομιμοποιούνται οι παίκτες να αγωνίζονται κανονικά στο πρωτάθλημα? Σε αυτό το θέμα περιμένουμε ακόμα απάντηση από τους αρμόδιους“.

Για τις μεταγραφές: «Είναι επίσης απορίας άξιο, ομάδες που χρωστούν στο Δημόσιο, στους διαιτητές, στους κριτές αγώνων και στους παίκτες τους, κατά τα δημοσιεύματα και μπλοκαρισμένους τους λογαριασμούς των ΚΑΕ, κατά τα λεγόμενά τους, να προβαίνουν σε μεταγραφές παικτών, ενέργειες που απαιτούν την ύπαρξη τυπικών διακαιολογητικών, όπως φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα».

Ο κ. Αλευρογιάννης κατέληξε: «Για όλα τα παραπάνω θέματα η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/2/2018 στους αρμόδιους φορείς ζητώντας ,μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 21/2/2018, απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Σήμερα λάβαμε γραπτή ενημέρωση σχετικά με τα θέματα αυτά όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ΌΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ , η ΚΕΔ και η ενωση κριτών δεν εχουν κάνει επίσημες καταγγελίες, άρα δεν συντρέχει λόγος εφαρμογής του ειδικού πειθαρχικού κανονισμού του ΕΣΑΚΕ. Επίσης το γεγονός ότι από την ημερομηνία αποστολής του εξωδίκου μας μέχρι σήμερα κάποια ή κάποιες ΚΑΕ τακτοποίησαν τα οφειλόμενα δεν αναιρεί ουδόλως το ατόπημα και την κωλυσιεργία και την ανοχή των δικαιοδοτικών οργάνων του ΕΣΑΚΕ στην αυστηρή τήρηση του Κανονισμού. Δηλαδή πρέπει κάποια ΚΑΕ να διαμαρτυρηθεί για να τηρηθεί ο Κανονισμός?

Τι να πιστέψω δηλαδή?

Καλώ τους αρμόδιους φορείς λοιπόν να μας πουν αν όντως οι διαιτητές και κριτές είναι πληρωμένοι από όλες τις ΚΑΕ, αν τα τυπικά εγγραφα μεταγραφών εκδίδονται ,όπως πρέπει , αν οι πληρωμές των εξόδων αγώνα είναι μια προαιρετική υποχρέωση και όχι υποχρεωτική, αν η αδειοδότηση συμμετοχής ΚΑΕ στην Α1 είναι μία αέναη δυναμική κατάσταση ?.

Δε μπορώ να φανταστώ ότι οι διαιτητές και οι κριτές των αγώνων λειτουργούν εθελοντικά και δεν αμείβονται για το έργο τους και τη φυσική τους παρουσία.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν έχουμε αντιπαραθέσεις με τις υπόλοιπες ΚΑΕ, ούτε απαξιώνουμε τον ΕΣΑΚΕ ή την ΕΟΚ ως βασικά θεσμικά όργανα για την προστασία και πρόοδο του αθλήματος.

Απλά διεκδικούμε ισονομία στο πρωτάθλημα.

Αν οι δικές μας πληροφορίες είναι μη ακριβείς , θα βγούμε να ζητήσουμε συγγνώμη από το σύνολο των ανθρώπων του Ελληνικού μπάσκετ.

Μέχρι τότε όμως ας αναρωτηθούμε για όλα τα παραπάνω και ας θέσουμε τους εαυτούς μας σε αυτοκριτική και αυτό-αξιολόγηση για τον αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

Ο βασικός στόχος μας έτσι κι αλλιώς είναι η προστασία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ σε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα με την ταυτόχρονη αγωνιστική του ενίσχυση».

Στην αντεπίθεση τα Τρίκαλα

Στο μεταξύ, στην αντεπίθεση πέρασαν τα Τρίκαλα, μια μέρα μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος του Πανιωνίου. Ο πρόεδρος των Τρικάλων Βαγγέλης Φρύδας, προχώρησε σε απάντηση.

Ειδικότερα για την απάντηση Φρύδα, το ebasket.gr αναφέρει:

«Ο πρόεδρος των Τρικάλων, Βαγγέλης Φρύδας, απάντησε στα όσα είπε ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου, Σταύρος Αλευρογιάννης.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:  “Καταλαβαίνω την αγωνία, το άγχος, και την απειρία του κου Αλευρογιάννη. Καλύτερα να φροντίζει όμως τα του οίκου του,  παρά να ασχολείται με τα Τρίκαλα. Και καλό θα ήταν επίσης, πριν τοποθετηθεί δημοσίως και προχωρήσει σε αφορισμούς, να ενημερώνεται καλύτερα αρμοδίως και όχι μέσω δημοσιευμάτων.

Φρόνιμο επίσης θα ήταν την επόμενη φορά που θέλει να τοποθετηθεί για να δημιουργήσει κλίμα, άλλοθι ή οτιδήποτε άλλο να μην ψεύδεται όσον αφορά στα λεγόμενα του προέδρου του ΕΣΑΚΕ στην διάρκεια των συνεδριάσεων. Αδιάψευστος μάρτυς τα πρακτικά όπου καταγράφονται ως γνωστόν όλες οι τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Επί της ουσίας τώρα:

Το αν κάνουμε ή όχι μεταγραφές είναι θέμα που αφορά σε μας και μόνο. Επειδή όπως ο ίδιος αναφέρει τον νοιάζει αν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες, να τον καθησυχάσουμε ότι όντως έχουν τηρηθεί. Ως γνωστόν,  η τυπική διαδικασία έκδοσης δελτίων αθλητών γίνεται μόνο με την προσκόμιση όλων των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων από τις ΚΑΕ, και τα οποία προφανέστατα διαθέτουμε.

Όσον αφορά στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους συντελεστές των αγώνων είναι μηδενικές.

Καλή συνέχεια στον δύσκολο αγώνα του, και στον δύσκολο αγώνα του ιστορικού σωματείου του Πανιωνίου. Τον περιμένουμε με χαρά να τον φιλοξενήσουμε στα Τρίκαλα στον μεταξύ μας αγώνα».

Aνταπάντηση μέσω facebook

Στις δηλώσεις του προέδρου των Τρικάλων, ο Σταύρος Αλευρογιάννης απάντησε μέσω facebook ως εξής: “Φίλος ο Βαγγέλης Φρύδας, φιλτάτη και η αλήθεια! Τα τραπεζικά εξτρέ της πληρωμής διαιτητών και κριτών του Πανιωνίου είναι στη διάθεση του ΕΣΑΚΕ. Θα μας χαροποιούσε να βλέπαμε όλοι μαζί και τα αντίστοιχα των Τρικάλων αφού επιμένει ο πρόεδρος”, έγραψε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα