ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Μπήκε η «ταφόπλακα» – Τώρα ξεκινάνε τα «μνημόσυνα» 


Μπήκε η «ταφόπλακα» από τη Σύγκλητο στις Σχολές της Ηλείας – Τώρα ξεκινάνε τα «μνημόσυνα» 

Το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» η σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών. η οποία έβαλε και επίσημα την «ταφόπλακα» στις δύο Πανεπιστημιακές Σχολές της Ηλείας και μάλιστα… με συντριπτική πλειοψηφία! Και τα «μνημόσυνα» στην Ηλεία ήδη ξεκίνησαν καθώς… το πολιτικό κόστος αναμένεται «δυσβάσταχτο» για όλους τους εμπλεκομένους, ειδικά τους κυβερνητικούς βουλευτές! 

Με… 45 «ναι», 3 «όχι» και 3 «λευκά» η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε τη μεταφορά του Τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας και τη συγχώνευση του Τμήματος Μουσειολογίας του Πύργου με κάποια άλλα σχολή. 

Οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά των αιρετών της Ηλείας είναι η σύγκληση του (επαναλαμβάνουμε, διαιρεμένου από τη μέρα που δημιουργήθηκε) μετώπου και το κλείσιμο ραντεβού με τον πρωθυπουργό με «πάτημα» κυρίως στις νομικές διαδικασίες που απαιτούνται για να μπει «λουκέτο» στις Σχολές της Ηλείας. 

Προφανώς… κοροϊδευόμαστε καθώς ξαφνικά, όλοι ξέχασαν το «μπαλάκι» των προηγούμενων ημερών ανάμεσα σε κυβέρνηση και Πανεπιστήμιο Πατρών για το όλο ζήτημα! Όλοι ξέχασαν τα προχθεσινά επιχειρήματα και τις αιτιάσεις του Υφυπουργού Παιδείας (της ίδιας της κυβέρνησης δηλαδή) για το κλείσιμο των Σχολών της Ηλείας. 

Γι’ αυτό προσέξτε καλά  τι θα «ξεφουρνίσετε» ΟΛΟΙ αύριο στο λαό της Ηλείας με τις δηλώσεις σας. Όχι άλλες «χαντρούλες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς». 

Και αν θέλετε πραγματικά να «χοντρύνει το παιχνίδι», μπορείτε να θέσετε στον Πρωθυπουργό τις παραιτήσεις σας. Τοπικοί άρχοντες, βουλευτές, πανεπιστημιακοί ή τι άλλο είσαστε! «Τρίξτε συθέμελα» έστω για μια φορά στη ζωή σας τα θεμέλια αυτού του νομού! Όχι άλλες «θυσίες» για… τις «καρέκλες»!