ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπακάλης: «Το χάρηκα πολύ για τον Αίαντα. Άξιζε όμως κι η Δόξα μια ευκαιρία»


Τη δική του άποψη για το φινάλε του Πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, εξέφρασε ο Κώστας Μπακάλης,  ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του επειδή ο Αίας, κατάφερε και πάλι μετά από πολλά χρόνια να πραγματοποιήσει μια τόσο καλή πορεία. Θυμήθηκε τις εποχές που ο ίδιος αγωνιζόταν με την κόκκινη ρίγα στο στήθος και η ομάδα της Γαστούνης εντυπωσίαζε στα γήπεδα της Δ΄ Εθνικής. Παρά ταύτα, υπογραμμίζει ότι κατά τη γνώμη του, θα άξιζε μια ευκαιρία και στις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης τετράδας και ιδιαίτερα στη Δόξα, η οποία είχε δείξει ότι βρισκόταν μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ο τεχνικός του Αλφειού, μιλώντας στο ilia.news για το Πρωτάθλημα και το άδοξο φινάλε του, ανέφερε: «Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η απόφαση να σταματήσουν τα παιχνίδια και η συνέχιση του πρωταθλήματος δεν ήταν  αυτονόητα. Στο μόνο που διαφωνώ είναι στο γεγονός ότι οι ομάδες που είχαν τη διάθεση και τη θέληση να συνεχίσουν να ελπίζουν για την άνοδο, δεν είχαν την ευκαιρία που δικαιούνταν. Ειδικά για τη Δόξα αισθάνομαι ότι αδικείται. Δεν μιλάω για Ξενοφώντα και Τραγανό. Δυο ομάδες οι οποίες ωστόσο και αυτές ήλπιζαν, αλλά όχι το ίδιο με τη Δόξα. Και αυτές ωστόσο είχαν τις πιθανότητές τους. Το Πρωτάθλημα ήταν αυτό που ήταν. Και υπήρχε αυτή η ιδιαιτερότητα λόγω των Πλέι Οφ. Δεν σας μιλώ για εμάς και τα Σαβάλια. Και εμείς είχαμε κάποιες ελπίδες σε τέσσερις αγωνιστικές να μπούμε στην τετράδα. Μιλάω ιεραρχικά και πρώτα για τη Δόξα. Οι τέσσερις ομάδες και ειδικά η Δόξα είχαν το δικαίωμα να ελπίζουν. Φυσικά ο Αίας ήταν το ακλόνητο φαβορί, αλλά έχουμε δει πολλά στο ποδόσφαιρο. Εφόσον η προκήρυξη έλεγε για Πλέι Οφ, πιστεύω ότι έπρεπε να συνεχιστεί η διαδικασία, ίσως τον Αύγουστο, με την προετοιμασία. Έτσι αφήνει παραπονούμενες κάποιες ομάδες. Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι και αυτή η λύση με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Λέω ότι ίσως θα μπορούσαν να το διαχειριστούν κάπως καλύτερα. Αν όχι οι τέσσερις, τουλάχιστον οι δυο…».

 

Ο Αίας το δικαιούταν από τα στατιστικά»

Πιο κάτω ο Κώστας Μπακάλης, ο οποίος κάνει αυτή την απαραίτητη επισήμανση, αναφέρεται και ειδικά στον Αίαντα, την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε, αποτελώντας και αυτό ένα κομμάτι της πρόσφατης ιστορίας του ιστορικού συλλόγου. «Όλα αυτά τα λέω βεβαίως, χωρίς να μην μπορώ να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την πορεία του Αίαντα, ο οποίος έκανε πορεία και νίκες, από αυτές που βγάζουν πρωταθλητή. Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους και αποδεικνύουν ότι ο Αίας δίκαια ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική. Είναι μια ομάδα στην οποία έχω αγωνιστεί και μάλιστα σε καλές εποχές, σε εθνικές κατηγορίες, όταν για μια πενταετία ο Αίας ήταν ακλόνητος στη Δ΄ Εθνική, σε χρονιές που από τις 18 ομάδες υποβιβάζονταν οι 12. Η άποψή μου δεν έχει να κάνει με το φετινό πρωτάθλημα, αλλά μιλάω γενικά, στον τρόπο με τον οποίο τελείωσε το πρωτάθλημα».

 

«Τα Πλέι Οφ δεν πρέπει να καταργηθούν»

Κλείνοντας ο Κώστας Μπακάλης, κάνει τις επισημάνσεις του, μιλάει και για ένα θέμα το οποίο επιστρέφει στην επικαιρότητα και είναι τα Πλέι Οφ και αν πρέπει να συνεχίσουν να παίζονται: «Συμφωνώ ότι ο πρώτος είναι πρώτος. Ωστόσο η μικρή διαφορά που βγάζει τον πρώτο, μπορεί να οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. Τα Πλέι Οφ δίνουν άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα και είμαι αντίθετος στην κατάργησή τους. Δεν επιτρέπει σε ομάδες να είναι αδιάφορες και να χάνουν παιχνίδια από πιο αδύναμες ομάδες. Είμαστε παλιοί και όλοι θυμόμαστε ιστορίες και τέτοια παρατράγουδα. Εφόσον το πρωτάθλημα τελειώνει μήνα Μάρτιο, τότε ας κληθεί ο πρώτος να αποδείξει ότι περίτρανα ήταν πρώτος. Μόνο έτσι θα μπορεί ο προτελευταίος να μην παραιτηθεί και να αγωνιστεί ενάντια στον πρώτο. Η θέση μου για τα Πλέι Οφ είναι πάγια και γενική, ότι θα πρέπει να υπάρχουν. Βλέπουμε ότι και η Σούπερ Λιγκ 1 καθιέρωσε τα Πλέι Οφ, επειδή αντιλήφθηκε τη σημασία τους. Δεν μπορούμε εμείς να γυρίσουμε πίσω».