“Επαναστατικές” αλλαγές στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να θωρακίσει το αυτοδιοίκητο, εξήγγειλε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μαλτάκος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Καλεσμένος του Προέδρου της τοπικής ΕΠΣ, Δημήτρη Γιαρένη, ενός πάντα δραστήριου και ανήσυχου παράγοντα, ο οποίος ηγείται των διοργανώσεων της Γ΄ Εθνικής στην ΕΠΟ, ο Τάκης Μπαλτάκος προχώρησε σε μια συμβολική, αλλά και συνάμα πολύ ουσιαστική παρουσία εκεί.
Όπως μεταφέρει το pamebala.gr, o Τάκης Μπαλτάκος, έκανε λόγο για εισαγωγή στο Καταστατικό της ΕΠΟ διάταξης για ύπαρξη μητρώου σωματείων, βάσει του οποίου θα τίθενται τα κριτήρια συμμετοχής και με το οποίο θα θωρακίζεται το αυτοδιοίκητο. Παράλληλα όποια σωματεία θα θέλουν να συμμετέχουν στις επιχορηγήσεις της Γ.Γ.Α., θα πρέπει να μετέχουν στο Μητρώο που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ, Δημήτρης Γιαρένης, μαζί με σύσσωμο το Συμβούλιο που έδωσε το παρών, αλλά και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκος εκεί που χρειάστηκε να επέμβει επεξηγηματικά, ανέλυσαν το Μητρώο και τις διαδικασίες που θα πρέπει να πράξει κάθε σωματείο για να αναγνωριστεί από τη Γ.Γ.Α.
Ο Δημήτρης Γιαρένης, του οποίου το διοικητικό έργο έτυχε της συντριπτικής αποδοχής, είπε: «Στο πλαίσιο στήριξης προς τα σωματεία θεσπίσαμε: Μειωμένα παράβολα σε όλες τις ομάδες. Τα σωματεία που προέρχονται από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, δεν πλήρωσαν καθόλου παράβολο. Παραδώσαμε δωρεάν μπάλες στα σωματεία. Το ίδιο θα γίνει και φέτος. Υπήρξε οικονομική ενίσχυση προς τα σωματεία για την έκδοση δελτίων, εξαιτίας των αυξήσεων από την Ομοσπονδία. Υπήρξε ενίσχυση 3.000 ευρώ στον πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας. Μια εμφάνιση δώρο σε κάθε σωματείο της Ένωσης. Πραγματοποιήσαμε σεμινάριο από την Ένωση πρώτων βοηθειών που είναι απαραίτητο. Φέραμε τη σχολή προπονητών UEFA D και UEFA A για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ένωσης, εξασφαλίζοντας παρουσία προπονητών από την Ανατολική Αττική. Επίσης στοχεύουμε στο να φέρουμε και το κορυφαίο δίπλωμα προπονητών UEFA pro και θα τα καταφέρουμε. Στηρίξαμε και στηρίζουμε το πρωτοποριακό εγχείρημα με την ομάδα Β’ του Αστέρα Βάρης».