ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

«Μπλοκάρισμα» του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο ζητάει ο δήμος Ζαχάρως


Προβληματισμό προκαλεί στη Δ.Α. Ζαχάρως το ζήτημα του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπρασσιακό κόλπο, το οποίο εφόσον υλοποιηθεί στη σημερινή του μορφή ανατρέπει όλα τα δεδομένα γύρω από καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Το σοβαρό αυτό θέμα πρόκειται να τεθεί και στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει  τη Δευτέρα 5/2/2018 και την Τρίτη 6/2/2018, στην Πάτρα. 

Συγκεκριμένα εκ μέρους του δήμου Ζαχάρως θα ζητηθεί ακύρωση ή επαναδιαπραγμάτευση του προτεινόμενου Π. Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, με ενσωμάτωση των προτάσεων της Περιφέρειακής Ενότητας Ηλείας και των όμορων δήμων.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό του δήμου, αυτό γίνεται για  να μην οδηγηθεί η περιοχή σε έναν στατικό αντιαναπτυξιακό μονόδρομο, αλλά στην στοχευμένη αναπτυξιακή πορεία, χωρίς αποκλεισμούς.

Εξάλλου ανάμεσα στις προτάσεις που θα τεθούν από το δήμο Ζαχάρως υπόψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είναι η άμεση έναρξη παρεμβάσεων για την αξιοποίηση της περιοχής του Καϊάφα, της λίμνης και των λουτροπηγών, ως βασικού άξονα τουριστικής ανάπτυξης, της ιαματικής θεραπείας και των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο Δήμος Ζαχάρως διεκδικεί την παραχώρηση της περιοχής του Καϊάφα από την δυσκίνητη ΕΤΑΔ και την άμεση αξιοποίησή του ή την παραχώρηση σε ιδιώτη για την ανάπτυξή του.

Επίσης προβάλλεται το αίτημα για άμεση συνέχιση της Ολυμπίας Οδού Πύργου-Καλό Νερό-Τσακώνα. Ο Δήμος Ζαχάρως ως τουριστικός προορισμός, καθώς και κέντρο πρωτογενούς τομέα οικονομικής ανάπτυξης, ουσιαστικά δεν έχει πρόσβαση σε βασικές οδικές αρτηρίες.