Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
19.1 C
Pýrgos

Μπορεί να μην έχουμε ποδόσφαιρο, έχουμε όμως μετεγγραφική περίοδο

spot_img

Μπορεί τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα να έχουν ανασταλεί «μέχρι νεοτέρας» και η συνέχιση και ολοκλήρωσή τους να είναι τόσο επισφαλής, σε σημείο να είναι άγνωστο αν τελικά θα συνεχιστούν ή θα ολοκληρωθούν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε μετεγγραφική περίοδο. Βλέπετε τους Κανονισμούς δεν τους προσβάλλει ο κορωνοϊός, κατά συνέπεια δεν μπορεί και κανείς να εμποδίσει την εφαρμογή τους.

 

Το γεγονός βέβαια ότι προκύπτουν νέες, ασυνήθιστες συνθήκες, είναι ένα άλλο θέμα. Και λέμε νέες συνθήκες, καθώς υπό κανονικούς όρους, οι ομάδες θα ολοκλήρωναν τον πρώτο γύρο με τα ήδη υπάρχοντα ρόστερ. Τώρα, δεν τους εμποδίζει τίποτα, να ενισχυθούν και να πάνε στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος με νέα σύνθεση στο δυναμικό τους. Η εποχή covid, δημιουργεί νέες συνθήκες, όπως βέβαια και πολλά παράδοξα. Όπως για παράδειγμα να έχει υπογράψει ένας ποδοσφαιριστής μέχρι τον Γενάρη του 2021, να έχει λάβει και κάποια χρήματα για την περίοδο αυτή, να μένει όμως ελεύθερος, χωρίς να έχει ουσιαστικά προλάβει να αγωνιστεί και να προσφέρει στην ομάδα του. Το ίδιο και πιο έντονο φαινόμενο θα υπάρξει σε περίπτωση κατά την οποία ακυρωθούν τα πρωταθλήματα. Δηλαδή ένας παίκτης θα έχει υπογράψει δελτίο ενός χρόνου και θα έρθει η ώρα της αποδέσμευσής τους, χωρίς ουσιαστικά να έχει παιχθεί η σεζόν, οπότε και  τα όποια χρήματα έχει πάρει, θα πάνε χαμένα για τους παράγοντες των ομάδων, οι οποίοι δεν θα δούνε να έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη στους στόχους τους.

Ας δούμε αναλυτικά τί προβλέπει ο Κανονισμός της ΕΠΟ αναφορικά με τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο ερασιτεχνών:

  • Χειμερινή μετεγγραφική περίοδος ερασιτεχνών 1/1-1/2/2021
  • Χειμερινές επανεγγραφές ερασιτεχνών 1/1-26/2/2021
  • Χειμερινές μετεγγραφές ορισμένου χρόνου ερασιτεχνών (πρώην υποσχετικές/δανεισμοί ερασιτεχνών) 1/1-1/2/2021
  • Πρώτες εγγραφές ανηλίκων ερασιτεχνών ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική σεζόν 3/8/2020-30/6/2021
  • Χειμερινές πρώτες εγγραφές ενηλίκων ερασιτεχνών 1/1-30/4/2021
  • Ατομικές αποδεσμεύσεις ερασιτεχνών, ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική περίοδο 3/8/2020-30/6/2021
  • Ομαδικές αποδεσμεύσεις ερασιτεχνών, ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική περίοδο 3/08/2020-30/06/2021.
Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα