Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022
26 C
Pýrgos

Μόλις 2% η αύξηση του ποσού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την μεταφορά των μαθητών

spot_img

Αύξηση μόλις 2%, για την ενίσχυση των επαγγελματιών που διενεργούν τη μεταφορά των μαθητών, αποφάσισε προχθές η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ποσό ενίσχυσης πολύ χαμηλό, τη στιγμή που η αύξηση στα καύσιμα αγγίζει πλέον το 20%.

Μέσα στο όλο ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργήσει η ενεργειακή κρίση στους επαγγελματίες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει καταβάλει ακόμα στο ΚΤΕΛ, που έχει αναλάβει και το μεγαλύτερο μέρος της μεταφοράς των μαθητών, τα χρήματα του πρώτου τριμήνου του 2022 παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε… στα μέσα του δεύτερου τριμήνου!

Η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει δημιουργήσει πραγματικό «πονοκέφαλο» στους επαγγελματίες καθώς, όπως όλα δείχνουν, όταν θα έρθει η ώρα να «κάνουν ταμείο» θα έχουν… «μπει μέσα»! Όταν υπογράφτηκαν οι συμβάσεις των επαγγελματικών με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη μεταφορά των μαθητών, η τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν περίπου 1,45 ευρώ το λίτρο τη στιγμή που σήμερα, το πετρέλαιο φεύγει από το διυλιστήριο με τιμή 1,80 ευρώ το λίτρο και φτάνει στα πρατήρια κοντά στο 1,90 – 2 ευρώ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και η Πολιτεία θα πρέπει να βάλουν πιο «βαθιά το χέρι στην τσέπη», αλλά και να εξετάσουν από τώρα το θα γίνει την επόμενη σχολική χρονιά καθώς, μετά από δύο χρόνια πανδημίας που είχαν σαν αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι μεταφορές, τώρα «πνίγονται» από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα