ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Μόνο 2 νέοι αστυνομικοί για το νομό Ηλείας…

  • 59
    Shares

Με δύο μόλις αστυνομικούς, έναν Υπαστυνόμο και έναν Ανθυπαστυνόμο, ενισχύεται ο νομός Ηλείας, με σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Τακτικών Μεταθέσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η απόφαση αυτή δεν φάνηκε να χαροποιεί ιδιαίτερα τους αστυνομικούς της Ηλείας, που περίμεναν μεγαλύτερο αριθμό, καθώς οι ανάγκες του νομού είναι τεράστιες.

Σε ανακοίνωσή του το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας και επικεφαλής της Νέας Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ηλείας κ. Γρηγόρης Κατσώλης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά το πέρας του συμβουλίου τακτικών μεταθέσεων έτους 2020 η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε όπως ενισχύσει την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας δυστυχώς με 1+1 αριθμό συναδέλφων. Ο νομός Ηλείας είναι ένας νομός με ένα από τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα λιμάνια, αυτού του Κατακόλου, φιλοξενεί στα γεωγραφικά του όρια ένα από τα μεγαλύτερα, brand name του παγκόσμιου τουρισμού την Αρχαία Ολυμπία, με χιλιάδες τουρίστες να την επισκέπτονται καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου, άτομα της φυλής των ρομά έχουν κατακλύσει τον νομό παρουσιάζοντας παραβατική συμπεριφορά σε καθημερινή βάση, η περιοχή της Μανολάδας φιλοξενεί υπέρογκο αριθμό αλλοδαπών υπηκόων δημιουργώντας στους πολίτες της περιοχής αίσθημα φόβου ζητώντας από την πλευρά τους, δικαιολογημένα, αυξημένη αστυνόμευση, ενώ η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για δημιουργία δομών φιλοξενίας, σε παρακείμενη της πόλεως του Πύργου περιοχή, καθιστά την ενίσχυση των Αστυνομικών υπηρεσιών του νομού ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αφαίμαξη των υπηρεσιών, αφού μεγάλος αριθμός συναδέλφων αποσπώνται ανά την Ελλάδα στα πλαίσια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού- προσφυγικού ζητήματος της χώρας καθιστά την Αστυνομική Διεύθυνση της Ηλείας ως μια διεύθυνση που χρήζει άμεσα και χωρίς περιστροφές ενίσχυσης με προσωπικό. Αντί αυτού η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε με διαφορετικά κριτήρια με τις αποφάσεις της να βαρύνουν τους ήδη υπηρετούντες στο νομό συναδέλφους οι οποίοι υπερβαίνουν εαυτούς βάζοντας συνεχώς “πλάτη” προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις των καιρών.

Το αγαθό της ασφάλειας των Ηλείων πολιτών όπως και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμα!!!».


  • 59
    Shares