ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑ

Νέα βλάβη στον αξονικό τομογράφο !


Νέα βλάβη στον αξονικό τομογράφο που είναι εκτός λειτουργίας για ακόμη μία φορά, στη νοσηλευτικής μονάδας Πύργου.

Βλάβη παρουσίασε πριν λίγες μέρες και αυτό έχει συνέπεια τα περιστατικά που χρειάζεται να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία να διακομίζονται στην Πάτρα .

Να σημειωθεί ότι ο αξονικός τομογράφος είναι ο μοναδικός που λειτουργεί σε δημόσια υγειονομική δομή στην Ηλεία και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις ώρες λειτουργίας του ώστε να μην δημιουργεί βλάβες.

Η υπερβολική χρήση του για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νόμου προκαλεί πολύ συχνές βλάβες στο σύστημα του.

Έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με την βλάβη του αξονικού γιατί τα προγραμματισμένα ραντεβού των τελευταίων ημερών δεν πραγματοποιούνται και τα επείγοντα περιστατικά που πρέπει να προβληθούν , διακομίζονται στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να απασχολούν και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και να μην μπορούν να ανταπεξελθουν στα καθημερινά τους δρομολόγια στα έκτακτα που είναι στο δρόμο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για την επισκευή του από την επόμενη μέρα σχεδόν και έχει αναλάβει την συντήρηση του το υπεύθυνο συνεργείο .

Ο διευθυντής του νοσοκομείου επικοινώνησε με τα ιδιωτικά, τους ιδιωτικούς αξονικούς τομογράφους και θα πηγαίνουν εκεί τα έκτακτα περιστατικά για αξονικές εξετάσεις, για να μην απασχολείται το ΕΚΑΒ που είναι έτσι κι αλλιώς αποδυναμωμένο και το κόστος των εξετάσεων στα εξωτερικά ιατρεία, θα τα πληρώσει το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν επισκευαστεί ο συγκεκριμένος αξονικός τομογράφος είναι τόσο παλιός που η επόμενη βλάβη δεν θα είναι μακριά, θα είναι στις επόμενες ημέρες σίγουρα, για αυτό θα πρέπει να προχωρήσει στο κράτος στο συντομότερο διαγωνισμό του υπουργείου υγείας για την προμήθεια των 20 αξονικών τομογράφων που θα εγκατασταθούν σε ισάριθμα νοσοκομεία της χώρας ,μεταξύ των οποίων και το νοσοκομείο του Πύργου, δηλαδή περιμένουν έναν πιο εξελιγμένο αξονικό τομογράφο στο προσεχές διάστημα.