Ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης δικαιοσύνης ετοιμάζονται να στείλουν οι πολίτες το Σάββατο (6/9), με συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, για την τραγωδία των Τεμπών.
Η κινητοποίηση έρχεται μετά το κλείσιμο της δικογραφίας χωρίς -όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς – την απόδοση των πραγματικών ευθυνών.
Το κάλεσμα της πρόεδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, στους πολίτες να κατέβουν στις πλατείες, διεκδικώντας «το δικαίωμα στη δικαιοσύνη και στην ασφάλεια».
Όπως τόνισε, οι συγκεντρώσεις δεν έχουν καμία κομματική χροιά: «Οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται με κομματικά συμφέροντα, αλλά αποκλειστικά για το κοινό καλό. Θέλουμε απαντήσεις, θέλουμε δικαίωση», υπογράμμισε.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στην πλατεία Συντάγματος. Παράλληλα, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε πόλεις του εξωτερικού.
Οι πόλεις των κινητοποιήσεων
- Αθήνα
- Θεσσαλονίκη
- Πάτρα
- Ηράκλειο
- Βόλος
- Χανιά
- Ρόδος
- Δράμα
- Ναύπλιο
- Καρπενήσι
- Καρδίτσα
- Ιωάννινα
- Βέροια
- Κέρκυρα
- Σύρος
- Νάξος
- Μύκονος
- Πάρος
- Ρέθυμνο
- Αλεξανδρούπολη
- Σέρρες
- Λευκάδα
- Τρίκαλα
- Χαλκίδα
- Καβάλα
- Σπέτσες
- Λιβαδειά
- Πύργος
- Αγρίνιο
- Γρεβενά
- Λονδίνο







